The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Waarom een spreker een mooie aanvulling is voor een evenement

2 Mins read

Ben je druk bezig met het samenstellen van het programma van een evenement dat binnenkort plaatsvindt? Dan kom je voor de nodige keuzes te staan. Je moet namelijk onder andere bepalen wat de invulling van het evenement wordt. Een spreker inhuren is daarbij een belangrijk onderdeel om te overwegen. Het inhuren van een spreker of sprekers is voor veel evenementen een waardevolle toevoeging en de inhoud van het verhaal kan, als je de juiste spreker plaatst, bijdragen aan het behalen van jouw event doelen Twijfel je nog of het inzetten van een spreker van toegevoegde waarde is voor jouw event?.  Lees dan vooral verder. In deze tekst vertellen we je namelijk waarom een spreker een waardevolle aanvulling is op jouw evenement.

Behaal je doelstellingen met behulp van een spreker

Wat zijn je doelstellingen? Zorg dat je op deze vraag een helder antwoord kunt formuleren. Wanneer dit het gevoel is, kun je namelijk je andere keuzes daarop baseren en afwegen. Ook de keuze voor wel of geen spreker en daarna de keuze voor welke spreker of sprekers. Wat wil je dat het publiek onthoudt of anders gaat doen na afloop van je evenement? Idealiter moet je spreker bijdragen aan dit doel. Als je een uitgebreider programma hebt zorg dan voor afwisseling en ga in gesprek met je publiek. Dit kan bijvoorbeeld door een Q&A te organiseren na afloop van de lezing.  Is het doel om mensen te trekken, dan kan dit bijvoorbeeld door het inhuren van een bekende spreker. Zorg er altijd voor dat het past bij je doelstellingen.

Publiek wordt bij het evenement betrokken

Kijk goed naar je doelstellingen en maak op basis daarvan je programma. Is het een informatief event of moet je publiek na afloop het anders gaan aanpakken? Kies voor sprekers die een toevoeging zijn aan je programma zowel op de vorm van de sessie als de inhoud.
Op deze manier ontstaat er een dynamisch en interactief evenement. Doordat het publiek zelf actief deelneemt aan het evenement, zorg je ervoor dat je boodschap beter blijft hangen. Je betrekt je publiek bij jouw doelstellingen en de kans dat je daadwerkelijk verandering teweeg brengt, is dan groter.

Inhoudelijke meerwaarde

Wie een spreker voor een evenement in wil huren, ontdekt al snel dat er heel veel verschillende sprekers zijn. Om de spreker echt impact te laten hebben op je event, is het van belang om de juiste spreker of sprekers te kiezen. Zodat deze past bij je doelgroep en de boodschap die je wilt uitdragen. De keuze voor een spreker is dus heel belangrijk. Organiseer je een evenement voor een bedrijf in een bepaalde niche? Nodig dan een autoriteit binnen deze niche uit als spreker. Hij of zij zal op deze manier inhoudelijke meerwaarde aan jouw evenement geven.

Kies voor een dagvoorzitter

Naast een spreker adviseren wij vaak ook om een dagvoorzitter te boeken voor jouw evenement. Of een dagvoorzitter nodig is, hangt natuurlijk af van het programma en de doelstelling van het event. Dit is zeker niet bij alle events het geval, maar bij veel events is een dagvoorzitter van essentieel belang. Een dagvoorzitter behoudt de rode draad gedurende het evenement en bewaakt het format. Hij bewaakt bovendien de tijd en zorgt voor orde en structuur. Een goede dagvoorzitter neemt je publiek mee door het inhoudelijke programma van je event. Hij of zij is vaak het visitekaartje van jouw event en zorgt voor herkenbaarheid door het programma heen. . Een ander groot voordeel van een dagvoorzitter is dat hij goed om kan gaan met onvoorziene situaties en kan improviseren. Tot slot ben je verzekerd van de juiste sfeer als je een dagvoorzitter boekt voor jouw evenement.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: