The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Waarom is importeren zo populair?

1 Mins read

Rijden in een mooie bolide komt een stuk dichter bij als je een auto importeert uit het buitenland. Rijden in een sportwagen, oldtimer of een relatief nieuwe occasion behoort opeens tot de mogelijkheden. Niet alleen de aanschafprijs in het buitenland is een stuk aantrekkelijker en als je daarnaast slim omgaat met de BPM regels en de belasting levert dit je nog meer voordeel op. Lees hier de ins en outs over het importeren van een auto.

Wanneer is het voordelig om een occasion te importeren?

Voor een auto die in Nederland nog nooit aan het verkeer heeft deelgenomen moet je Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen (BPM) betalen. De BPM bereken je zelf aan de hand van de richtlijnen van de Belastingdienst. Op internet vind je verschillende BPM-calculators die helpen bij de berekening. Aangezien je bij import altijd met de BPM te maken krijgt, neem je dit bedrag mee bij de berekening of importeren van een auto voor jou voordelig uitpakt. Een ander voordeel van een occasion importeren is het lagere BTW-tarief in veel landen.

Door een lager BTW-tarief in het buitenland kan het veel geld schelen. Buiten Europa betaal je wel invoerrechten en BTW. Als je een auto koopt die jonger is dan 6 maanden of minder dan 6.000 kilometer heeft gereden moet je ook in Nederland BTW betalen.

Groot aanbod

Naast het prijsvoordeel heb je in andere landen vaak meer keus uit occasions. Met internet zijn auto’s uit alle landen een stuk dichterbij gekomen. Er zijn verschillende gespecialiseerde autosites. De meeste geïmporteerde auto’s komen nog steeds uit België en Duitsland Laat je daar niet door tegenhouden, de wereld ligt aan je voeten. Binnenkort rijd jij in de auto van je dromen.

Op de website van het bedrijf Dasimport zijn vele soorten auto’s te vinden welke geïmporteerd kunnen worden. Hierbij kan je denken aan de volgende automerken:

  • Alfa Romeo
  • Audi
  • Mercedes-Benz
  • Peugeot
  • Porsche
  • Renault
  • Volvo

Je kunt hierbij het gewenste merk selecteren, model, modelvariant, prijs, bouwjaar e.a. om vervolgens je keuze te maken. Dasimport heeft vele voordelen zoals:

  • Europees geldende fabrieksgarantie of aanvullende garantie via Das Import.
  • Kies uit een breed assortiment jonge occasions met lage kilometerstanden.

Bekijk hier de website.

Feedback voor de redactie: info@mnlk.nl

Leestip -> De kosten van een Formule-1 band & De duurste Volvo XC90