The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Waarom jij een paar mini-weerstandsbanden in huis moet hebben

2 Mins read

Als je de keuze hebt om een handige tool voor in je home gym aan te schaffen, moet het wel een set mini-weerstandsbanden zijn. Ja, halters, kettlebells en andere verschillende losse gewichten zijn geweldige trainingstools, en als je het slim aan gaat pakken, kun je er eenvoudig en snel een kleine thuisgymnastiek mee bouwen. Maar mini-weerstandsbanden hebben praktisch geen plek nodig in je kamer en zijn erg licht van gewicht.

Het voordeel van het trainen met een set mini-weerstandsbanden

Een training met mini-weerstandsbanden biedt je verschillende voordelen. Zo kun je ze bijvoorbeeld gemakkelijk toepassen tijdens iedere oefening, om op deze manier elk deel van je lichaam goed te trainen. Iedere set bevat in de meeste gevallen meer dan voldoende banden om je trainingen hier op aan te passen.

Weerstandsbanden werken op dezelfde manier als een training met losse gewichten, maar er zijn toch wel een paar belangrijke verschillen. Net als halters, halters of andere vrije gewichten, bieden weerstandsbanden externe weerstand waar je spieren tegen moeten werken. Wanneer je tijdens een workout tegen een weerstandsband duwt, moeten je spieren net even wat harder werken om de spanning aan te pakken.

Train je met een band, dan mer je vanaf het eerste moment dat je gaat werken tegen de weerstand die de band je gaat bieden. Dat klinkt misschien makkelijker, maar wat het betekent is dat je gedurende het hele traject van een oefening tegen weerstand werkt, niet alleen tijdens het deel waar je tegen de zwaartekracht in beweegt.

Hoe kun je mini-weerstandsbanden goed gebruiken?

Als je bijvoorbeeld een squat doet met een miniband om je quads, moet je met je benen druk uitoefenen tegen de band, ook als je in een rustpositie staat en je spieren volledig ontspant. Je moet je benen naar buiten drukken wanneer je zakt, en de juiste positie aannemen wanneer je weer rechtop staat, om je knieën in lijn te houden.

Hierdoor staan je spieren vaak voor langere tijd onder spanning, wat betekent dat eigenlijk altijd constant aan het werk zijn. Als je ooit glute-bridges of side walks hebt gemaakt met een band rond je benen, weet je dat die ene fijne burn in je spieren bijna onmiddellijk begint.

Je kunt de set banden ook gebruiken voor het opwarmen van je bovenlichaam. Dit kan in veel gevallen erg geschikt zijn voor bijvoorbeeld je schouders, die onstabiel zijn en kunnen profiteren van een gerichte opwarming voordat je het met een zwaarder gewicht aan de slag gaat.

Check ook deze video:

Kopen kan bijvoorbeeld hier: https://www.fitness-seller.nl/mini-bands-set/

Leestip -> De Aquaball

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Wat zijn resistance bands?

2 Mins read
Hoewel de verschillende soorten resistance bands je in de war kunnen brengen, vallen ze allemaal onder dezelfde categorie. Resistance bands, ook wel…
Sport & Lifestyle #MNLK

Het ultieme fullbody work-out met weerstandsbanden voor thuis

1 Mins read
Ken je die dikke elastieken in allerlei kleuren? Je ziet ze wel eens in fitnesscentra liggen. Deze elastieken heten weerstandsbanden. Eigenlijk zie…