The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Waarom kiezen voor een elektrische auto?

2 Mins read

Geld lenen

We hebben allemaal zo onze eigen voorkeuren als et op auto’s aankomt. De een is helemaal in zijn element met een klassieke auto en is niet weg te slaan uit het oldtimer-museum. De ander rijdt juist het liefst in het nieuwste van het nieuwste rond en zoekt online naar de meest unieke concept cars. Daarnaast kiezen steeds meer mensen voor elektrisch rijden. Recente technologische ontwikkelingen op het gebied van deze auto’s zorgen ervoor dat het steeds aantrekkelijker wordt om zo’n  auto aan te schaffen. Lees hieronder de grootste voordelen van elektrisch rijden!

Het is milieuvriendelijk

Het meest voor de hand liggende voordeel is natuurlijk waar de elektrische auto’s bekend om staan: ze zijn milieuvriendelijk. Natuurlijk is de productie van elektriciteit niet helemaal vrij van uitstoot, wat een elektrische auto dus niet helemaal klimaatneutraal maakt. Toch hebben elektrische auto’s geen uitlaat waar afvalstoffen uitkomen. Dit is natuurlijk belangrijk, vooral in grote steden.
Een ander bijkomend voordeel van elektrische auto’s is dat ze vrijwel geen geluidsoverlast veroorzaken. Dit komt door dat de elektrische motoren heel stil zijn.

Financieel voordeel

De aanschaf van een elektrische auto en de bijbehorende oplaadpaal is een flinke investering. Wil je graag een elektrische auto aanschaffen? Dan kun je overwegen om een lening aan te vragen. Bekijk dan goed wat voor bedrag je zou willen lenen en wat de maandelijkse lasten (aflossing en rente) zullen zijn.

Er zitten financiële voordelen aan de elektrische auto in vergelijking met een auto die op benzine of diesel rijdt. In Nederland geldt een aanschafbelasting (BPM) op basis van de uitstoot van je auto. Grote kans dat deze belasting aanzienlijk lager ligt bij de aanschaf van een elektrische auto dan bijvoorbeeld bij een gewone auto op benzine.

Ook ben je voordeliger uit wanneer je thuis je elektrische auto kunt opladen; in dit geval betaal je namelijk net zo veel als voor de stroom van de andere elektrische apparaten in je huis. Omdat de Nederlandse overheid elektrisch rijden steeds meer stimuleert, ontvang je ook nog een aanschafsubsidie en hoef je geen wegenbelasting te betalen. Daarnaast geldt er een lagere bijtelling.

De toegankelijkheid

Door de toenemende populariteit van elektrisch rijden wordt het gebruik ervan ook steeds toegankelijker. Het opladen van een elektrische auto kan bijvoorbeeld al op verschillende manieren. Dit is o.a. mogelijk bij een tankstation, langs de snelweg, en dus thuis wanneer je zelf beschikt over een oplaadpaal. Daarbij is het onderhoud van elektrische auto’s bij garages steeds vaker mogelijk.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Geld besparen door energie te vergelijken
En deze: EV-bezitters besparen op laadkosten door thuiswerken