The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Waarom snel internet bijna altijd de beste optie is

2 Mins read

Of het nu internet is voor thuis of voor een kantoorpand of winkel, snel internet is tegenwoordig vrijwel onmisbaar geworden. Hoe sneller, hoe beter. Velen van ons zijn dan ook niet eens meer gewend aan trager internet en kunnen door een langzaam opstartende website best nog eens ongeduldig raken. We zijn wat dat betreft best wel verwend geworden. Nu heb je als je een internet abonnement afsluit bijna nooit meer dat het internet echt traag is. Maar je kunt wel kiezen voor lekker snel internet.

Mb per seconde

De snelheid van internet wordt gemeten in het aantal Mb per seconde. Hoe meer dit is, hoe sneller je internet is. Een abonnement kun je afsluiten met een gekozen hoeveelheid Mb per seconde. Het laagste is vaak 50, maar het loopt op tot 100, 200 en soms tot zelfs 1000. Nu zijn dit wel hele hoge hoeveelheden als het gaat om een abonnement voor thuis, maar op kantoor bijvoorbeeld is dit helemaal nog niet zo’n slecht idee.

Ondanks dat het hoog op kan lopen, is een abonnement van 50 Mb per seconde voldoende voor een normaal huishouden. Voor een gezin van drie dat niet gezamenlijk 24/7 op het internet zit, is zo’n abonnement voldoende. Wordt er toch wat meer gebruik gemaakt van het internet, dan is een abonnement met 100 Mb per seconde ruim voldoende. Zo weet je tenslotte zeker dat het internet altijd snel genoeg is en hoef je je nooit zorgen te maken over het internet. Je kunt internet vergelijken en kijken wat het best bij jou past.

Glasvezel, kabel en DSL

Als je internet af gaat sluiten, kom je voor een keuze te staan. Je kunt kiezen uit internet met glasvezel, kabel of DSL. Maar wat zijn de verschillen? Glasvezel is zoals waarschijnlijk de meesten wel weten, de snelste vorm van internet. Als je dit hebt liggen bij jouw woning dan is het ook honderd procent aan te raden dat je overstapt naar internet met glasvezel. Als je dit nog niet hebt gedaan, ga dan online glasvezel vergelijken en kijk of het aantrekkelijk is voor jou.

Heb je een telefoonkabel in je woning? Dan kun je gebruik maken van DSL internet. Dit werkt door middel van wijkcentrales. Woon je dicht bij een wijkcentrale? Dan kun je behoorlijk snel internet hebben. Maar woon je verder weg? Dan heb je pech en zal het internet erg traag zijn. Dan is kabel internet met een televisiekabel de snelste optie. Hier heb je eigenlijk geen last van invloeden van buitenaf, maar je internet is vrijwel altijd zo snel als dat je het wil en waar je voor betaalt. Het nadeel is dat het meestal iets duurder is dan DSL-internet.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Leuke interieur ideeën voor de woon- en slaapkamer

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Aan welke criteria moet het internet bij jou voldoen?

2 Mins read
Binnen veel bedrijven is men grotendeels afhankelijk van het internet. Ligt het internet even plat, dan kan dit voor veel vertraging zorgen….
More #MNLK

Drie ideeën voor het verkrijgen van een sterke link

2 Mins read
Als je bezig bent met SEO en dus het omhoog krijgen van de zoekpositie van jouw website, is het verkrijgen van sterke…
Business & Luxury #MNLK

Ondernemer? Checklist voor het maken van een webshop

2 Mins read
Hoe start ik een webshop? Je hebt het besluit genomen: je gaat een eigen webshop beginnen. Misschien ben je een enorm plant…