Cars & Tech #MNLK

Wanneer een all risk verzekering afsluiten?

2 Mins read

In Nederland ben je verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Zonder autoverzekering ben je strafbaar en kun je boetes krijgen. Bovendien moet je dan zelf voor alle schade opdraaien bij een ongeluk. Je bent weliswaar verplicht om een verzekering af te sluiten, maar je mag gelukkig wel zelf bepalen wat voor type verzekering dit is. Je kunt bijvoorbeeld voor een standaard WA-verzekering gaan. Bij die verzekeringsvorm betaal je een lage premie, maar wordt wel alleen de schade van iemand anders zijn auto gedekt bij een ongeluk. 

Je kunt ook een all risk verzekering afsluiten. Dan moet je wel meer premie betalen, maar ook de schade aan jouw auto wordt dan gedekt bij een ongeluk. Maar wanneer is het dan de moeite waard om deze verzekering af te sluiten? Daar gaan we nu wat dieper op in. 

Wat is de waarde van je auto?

In de eerste plaats is het bij dit type verzekering handig om naar de waarde van je auto te kijken. Heb je recentelijk een gloednieuwe auto aangekocht? Dan is het zeker aan te raden om voor deze verzekering te gaan. Dan kan het namelijk uit om een hogere premie te betalen. Is je auto echter al meer dan zes jaar oud en flink gedaald in waarde? Dan loont het niet altijd om een all risk verzekering af te sluiten. Daarom moet je altijd goed kijken wat je auto precies waard is en op basis daarvan kan je een autoverzekering afsluiten. 

Hoe is je financiële situatie?

Het is ook van belang om naar je eigen financiële situatie te kijken. Heb je bijvoorbeeld voldoende financiële middelen om zelf de schade aan een auto te betalen? Dan is het soms voordeliger om een goedkopere verzekering af te sluiten, want sommige bestuurders veroorzaken nooit ongelukken. In die situatie kun je best het risico nemen. Wanneer je weinig financiële middelen hebt, kun je beter wel voor een duurdere verzekering gaan. Veel mensen zijn immers afhankelijk van de auto en je hebt dan een groot probleem bij hoge reparatiekosten.  

Conclusie

In deze tekst zijn de dieper ingegaan op de all risk verzekering en wanneer je deze beter wel of niet kunt afsluiten. Uiteraard zijn er verschillende verzekeringsbedrijven en ze vragen allemaal andere premiebedragen. Via een vergelijkingswebsite kun je gemakkelijk nagaan welke verzekering het beste bij je persoonlijke situatie past. We wensen je in ieder geval veel succes met de keuze. 

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook:

Related posts
More #MNLK

Zo bereid je je voor op een lange autorit

2 Mins read
Het wordt steeds aantrekkelijker om met de auto op vakantie te gaan. Je kunt vertrekken wanneer je wilt, je hebt geen gedoe…
Cars & Tech #MNLK

Tips om tweedehands spullen te verkopen

3 Mins read
Een extra zakcentje is altijd lekker. Of dat nu is omdat je krap bij kas zit of wilt sparen voor iets moois….
Cars & Tech #MNLK

Trek de aandacht met de Audi RS4

1 Mins read
Een paar jaar geleden maakte Audi bekend dat de A4 een broertje zou gaan krijgen. En niet zomaar een broertje, het zou…