More #MNLK

Wanneer is sim only een goed idee? 

2 Mins read

Sim only is een abonnement zonder toestel. De naam zegt het ook eigenlijk al. Je ontvangt enkel een simkaart van de provider. Verder niets. Daar betaal je ook voor. Dit merk je zeker aan de maandelijkse kosten. Waar mensen voor een abonnement met toestel gemiddeld toch tussen de 20 en 50 euro betalen, is dit bij sim only stukken minder. Soms slechts enkele euro’s per maand. Jij regelt vervolgens zelf een mobiele telefoon die je koppelt met de simkaart. 

Maar waarom zou je voor sim only kiezen? En wanneer is dit eigenlijk een goed idee? In dit artikel lees je alles wat je moet weten om een weloverwogen beslissing te nemen. 

Dit is wanneer je voor sim only moet kiezen 

Er kunnen verschillende situaties zijn waarbij het slimmer is om voor sim only te kiezen. 

Op de eerste plaats natuurlijk omdat je telefoon het gewoon nog goed doet. Vaak hebben we last van het zogenaamde FOMO-syndroom. Oftewel: The Fear Of Missing Out. Daarom willen we meestal de nieuwste toestellen. Zodra je abonnement afloopt, word je direct bestookt met mooie aanbiedingen van de nieuwste telefoons. Heel verleidelijk. Maar waarom je elke twee jaar voor een nieuwe telefoon kiezen als de jouwe het nog prima doet? Eigenlijk is dat zonde van je geld. Op dit soort momenten is het veel voordeliger om voor sim only te kiezen. Zo bespaar je eenvoudig tientallen euro’s per maand. Wie slim is, zet dit geld opzij. Als je telefoon het dan uiteindelijk toch begeeft, kan je van het gespaarde geld een geheel nieuwe kopen. Zo hoef je nooit meer aan een abonnement met toestel vast te zitten. 

Soms zijn er ook andere situaties mogelijk waarbij het slimmer is om voor sim only te kiezen. Bijvoorbeeld wanneer je tijdelijk een andere telefoon nodig hebt. Omdat je als zelfstandige aan de slag gaat en deze als werktelefoon wilt gebruiken bijvoorbeeld. Als je nog niet weet of dit gaat slagen, is het zonde om een geheel nieuwe telefoon aan te schaffen. En zeker niet met een langdurig abonnement. Sim only is veel flexibeler en soms zelfs maandelijks opzegbaar. Wanneer je dan een oude telefoon in combinatie met sim only gebruikt, ben je in staat om dit zonder relatief veel kosten weer op te zeggen. 

Voordelen sim only

Een sim only abonnement kent veel voordelen. Het is dan ook niet voor niets dat deze abonnementen steeds vaker worden afgesloten. Het grootste voordeel is natuurlijk de grote hoeveelheid flexibiliteit en de kosten die je maandelijks kunt besparen. Daarnaast beschik je over veel meer vrijheid. Wanneer je voor een abonnement met toestel kiest, beschik je vaak maar over enkele opties. Een geselecteerd aanbod van telefoons die je bij dit specifieke abonnement kunt kiezen. Wanneer je voor sim only kiest, regel je zelf de telefoon. Dit betekent dat je uit werkelijk alle telefoons kunt kiezen. Ook refurbished en tweedehands modellen. Zo kies je eenvoudig de telefoon die bij jou en je budget past. 

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Nieuwe telefoon op het oog? Hier zijn 4 tips om het juiste abonnement te kiezen

2 Mins read
Het kiezen van een telefoonabonnement kan een overweldigende taak zijn, vooral als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon. Er zijn…
Cars & Tech #MNLK

Sim only-abonnementen zijn ontzettend populair, en dat is gezien de voordelen niet zo gek

2 Mins read
Een sim only abonnement is een abonnement waarbij de klant alleen een simkaart ontvangt en geen telefoon. Het idee daarachter is dat…
Business & Luxury #MNLK

Een perfect voorbeeld van Functioneel Materialisme: de Huawei P20 Lite!

2 Mins read
De prachtige Huawei P20 Lite smartphone is het ultieme voorbeeld van mijn gedachtegang/filosofie waarmee ik jullie recent kennis mee heb laten maken. Functioneel Materialisme…