The Online Lifestyle Magazine 

Gaming #MNLK

Wanneer wordt Dying Light 2 gelanceerd?

2 Mins read

Fans van Dying Light 2, een horror- en overlevingsspel van Techland, waren verbaasd over het nieuws dat de release niet meer in het tweede kwartaal van 2020 zal zijn zoals verwacht. In een notitie op Twitter stelde de ontwikkelaar dat de vertraging de oplossing was die werd gevonden om een superieure ervaring te leveren en dat er meer ontwikkelingstijd nodig is om het ideale resultaat te bereiken. Voorlopig heeft Techland nog geen nieuwe datum aangekondigd voor Dying Light 2, dat zal worden uitgebracht voor PC (Steam), PlayStation 4 (PS4) en Xbox One.

Hiermee zijn er al vier blockbuster spellen die aan het begin van het jaar hun datum hebben laten veranderen. Cyberpunk 2077, Final Fantasy 7 Remake en Marvel’s Avengers zijn ook uitgesteld zodat ze verbeteringen in het eindproduct kunnen doorvoeren.

Een post-apocalyptische wereld die wordt ingenomen door een ziekte die de mens in zombies verandert, onderscheidt Dying Light 2 zich in een totaal open wereld met de mogelijkheid om gebieden te verkennen met behulp van parkour-technieken. Volgens trailers en interviews van de ontwikkelaars wordt dit concept verder uitgebreid met onder andere een adaptief verhaal. Controleer hieronder alles wat we al weten over het spel:

Wat is Dying Light 2?

Aangekondigd op E3 2018, is het spel de verwachte voortzetting van Dying Light, een open wereld overlevings horror met RPG elementen. De gameplay volgt de stijl van het eerste spel, met veel actie, gevechten en plaatsen om te verkennen dankzij de mechanica van het bewegen rond het doen van parkour.

Een ander kenmerk van het spel is de cyclus van dag en nacht, met bandieten die overdag verschillende wijken domineren en zombies die in de schemering de straten binnenvallen.

Volgens de hoofdontwerper van het spel, Tymon Smektała, zal de kaart van Dying Light 2 ongeveer vier keer zo groot zijn als het eerste spel. Daarnaast zal de stad worden verdeeld in zeven gebieden, elk met een ander ecosysteem dan de andere, die kunnen worden gedomineerd door een of meer facties.

Het is aan de speler om de verschillende groepen te verenigen of te proberen te verslaan, en de gevolgen zullen door de geschiedenis heen gevoeld worden. Het idee is dus dat de speler het spel verschillende keren voltooit om alle aangeboden opties te kunnen verkennen.

Voor welke platforms?

Officieel zou de Dying Light 2 naar de PC (via Steam store), PS4 en Xbox One moeten gaan. Maar in een interview in 2019, zei Techland’s hoofd van de technologie, Pawel Rohleder, dat het spel ook zou moeten worden vrijgegeven voor PS5 en Xbox Series X consoles, die zal raken winkels tegen het einde van 2020.

De vertraging van Dying Light 2 wordt verondersteld verband te houden met de productie van het spel in de volgende generatie consoles. Voor meer informatie kunnen we nieuwe aankondigingen van het productiebedrijf verwachten.

Feedback: info@mnlk.nl