The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Wanneer zijn ondershirts essentieel?

2 Mins read

Goed gekleed voor de dag komen is geen kunst. Het is vooral een kwestie van de juiste keuzes maken en hiervoor kun je natuurlijk heel goed advies inwinnen. Maar afgezien van het feit dat je outfit er goed moet uitzien, moet het ook comfortabel zitten. Dat heeft niet alleen met pasvorm te maken, maar ook met temperatuur, transpiratie, enzovoort. Er zijn veel situaties denkbaar waarbij het dragen van een ondershirt het verschil maakt. In de collectie van Dimenno vind je diverse mooie shirts om te dragen onder een overhemd en waarvan je vrijwel niet eens merkt dat je ze aan hebt.

Isolerend vermogen

In het Nederlandse klimaat kan het soms net even te koud zijn voor alleen een overhemd. Overhemden zijn van dunne stof gemaakt en daardoor look je het risico dat je het net niet behaaglijk hebt bij een gemiddelde kamertemperatuur. In dat geval kunnen ondershirts uitkomst bieden. Ze bieden je een bepaalde mate van isolatie en dat is precies voldoende om ervoor te zorgen dat je geen kippenvel over je hele lijf krijgt.

Zweetplekken voorkomen

Wanneer je fysieke arbeid verricht, ga je transpireren. Ook wanneer de temperatuur hoog is, speelt dit verschijnsel een rol. Wanneer je een overhemd direct op de huid draagt, zal het transpiratievocht in dit kledingstuk trekken. Het gevolg is dat onder de oksels en op de rug en borst zweetplekken zichtbaar worden. Op zich een heel natuurlijk verschijnsel, maar doorgaans niet gewenst. Door een ondershirt te dragen, voorkom je dit probleem. Het transpiratievocht trekt in het shirt en het overhemd blijft er keurig uit zien. Je voorkomt hiermee ook dat overhemden snel gaan verkleuren.

Tweede huid

Een goed ondershirt werkt in feite als een tweede huid. Het sluit naadloos om het lichaam en dat zorgt voor een hoog draagcomfort. Je hebt dus ook geen last meer van kriebelende labeltjes in de overhemden, die in je huid prikken. Het shirt voorkomt dat soort ongemakken voor je en dat scheelt veel irritatie.

De juiste vorm

Het mooiste effect krijg je wanneer je het ondershirt zodanig kiest dat het voor anderen onzichtbaar is. Dat houdt in dat je er rekening mee moet houden welke vorm de hals heeft. Die moet aansluiten bij de boord van je overhemd. Bedenk ook dat shirts met naden zichtbaar zijn onder een overhemd. Hetzelfde geldt – uiteraard – voor shirts met prints, gebruik die dus niet als ondershirt.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Welke kleding trends kunnen we verwachten in 2021? 
Lees ook: 4 winkels waar je sportkleding kunt kopen