The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Wanneer zou je een rechtsbijstandverzekering moeten afsluiten?

2 Mins read

Als Nederlander ben je verplicht om een aantal verzekering af te sluiten. Zo moet iedereen vanaf 18 jaar bijvoorbeeld een zorgverzekering afsluiten. Woon je in een koopwoning? Dan ben je bovendien wettelijk gezien verplicht om een opstalverzekering af te sluiten. Daarnaast zijn er nog talloze andere verzekeringen die je af kunt sluiten. Een rechtsbijstandverzekering is hier een voorbeeld van. Ondanks dat je niet verplicht bent om deze verzekering af te sluiten, heb je er mogelijk wel baat bij. Om je te overtuigen, vertellen wij je in deze tekst wanneer je een rechtsbijstandverzekering af moet sluiten.

Verzekering afsluiten

Heb ik een rechtsbijstandverzekering nodig?

Een veelgemaakte fout bij een rechtsbijstandverzekering is dat veel mensen denken dat deze verzekering uitsluitend bedoeld is voor ondernemers. Als ondernemer kun je inderdaad een rechtsbijstandverzekering afsluiten, maar dit geldt ook voor particulieren. Deze verzekering biedt namelijk uitkomst in geval van een conflict. Het gaat hierbij niet alleen om zakelijke conflicten, maar ook om persoonlijke conflicten.

Ben je eigenlijk nooit betrokken bij een conflict? Dan denk je mogelijk dat je geen rechtsbijstandverzekering nodig hebt. Toch raden wij je niet aan deze verzekering op voorhand al af te schrijven. Iedereen kan namelijk verzeild raken in een conflict. Zo spreken we bijvoorbeeld van een conflict als er iets misgaat met de verbouwing van je woning. Je kunt in dat geval een beroep doen op een rechtsbijstandverzekering. Daarnaast biedt deze verzekering uitkomst bij een geschil op je werk.

Wat dekt de verzekering precies?

Er zijn mensen die denken dat een rechtsbijstandverzekering altijd dezelfde zaken dekt, maar dit is een misvatting. Wat er precies gedekt wordt, hangt af van de verzekeraar waarbij je de verzekering afsluit. Kies je voor een rechtsbijstandverzekering van Klaverblad verzekeringen? Dan krijg je allereerst te maken met de basisdekking. Binnen deze dekking krijg je rechtshulp bij juridische problemen over contracten die je afsluit voor je huishouden, maar ook bij erfrechtelijke problemen. Daarnaast ben je met de basisdekking verzekerd van rechtshulp bij juridische problemen over het terugkrijgen van gestolen spullen en bij strafzaken waarin je als verdachte wordt gedagvaard.

Kies je voor een rechtsbijstandverzekering van Klaverblad? Dan blijft het niet bij de basisdekking alleen. Nee, want je moet ook minimaal één extra module kiezen. Bij deze verzekeraar heb je keuze uit de modules schadeverhaal, inkomen, wonen, fiscaal en vermogen, motorrijtuigen en verkeer. Laat de keuze voor de module afhangen van je situatie. Zit je bijvoorbeeld veel op de weg? Dan biedt de module Motorrijtuigen uitkomst. Als je een huis bouwt, heb je daarentegen weer baat bij de module Wonen. Je moet minimaal één module kiezen, maar je kunt ook meerdere modules kiezen als je dit nodig vindt.

Waar sluit ik een rechtsbijstandverzekering af?

Ben je overtuigd van het nut van een rechtsbijstandverzekering? Wacht dan vooral niet te lang met het afsluiten. Er geldt namelijk een wachttijd wanneer je deze verzekering afsluit. Bij Klaverblad is deze wachttijd bijvoorbeeld drie maanden. Dit betekent dat je de eerste drie maanden na het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering geen juridische hulp krijgt. Reden genoeg om niet te lang te treuzelen.

Toch is het ook niet verstandig om over één nacht ijs te gaan bij het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering. Maak daarom altijd eerst een vergelijking alvorens je de knoop doorhakt. Kijk hierbij niet alleen naar de hoogte van de premie, maar richt je ook tot de dekking van de verzekering. Een goedkope rechtsbijstandverzekering is mooi meegenomen, maar het belangrijkste is dat je goed verzekerd bent.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Je eigen zorgverzekering goed regelen doe je zo
En deze: De dagwaarde van je auto en je verzekering

Related posts
Business & Luxury #MNLK

Van bromfiets naar auto: Wat gebeurt er met uw schadevrije jaren?

2 Mins read
In een brommerverzekering bouwt u schadevrije jaren op. Kunt u de opgebouwde jaren ook meenemen naar een autoverzekering? Dat heeft namelijk als…