The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Wasbare stoffen mondkapjes in trendy uitvoeringen

2 Mins read

Op bepaalde plekken is het vanwege het nieuwe coronavirus verplicht om een mondkapje te dragen, zoals in het openbaar vervoer. Hiermee voorkom je dat virusdeeltjes uit jouw mond of neus op anderen terecht komen. Voor diverse andere plekken geldt bovendien een advies om een mondkapje te dragen, zoals in winkels en andere publieke binnenruimten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vliegveld, café, museum, station of gemeentehuis. Zodra je zit in een van deze ruimtes, dan mag je je mond-neusmasker afdoen. Uit wat voor soort niet-medische mondkapjes kan je kiezen?

Wasbare stoffen mondkapjes in trendy uitvoeringen

Er zijn veel gezichtsmaskers van textiel verkrijgbaar, die een duurzaam product zijn, omdat je ze na gebruik op 60° kan wassen in de wasmachine. Katoen draagt prettig en geeft geen irritatie in je gezicht. Een ander voordeel van een stoffen mondkapje is dat je kan kiezen voor een kleur of een leuke print, zodat je mondkapje matcht met je kleding. Er zijn zelfs fashion mondkapjes met opvallende dessins of met een jeansprint. Ga jij deze mondkapjes kopen?

Veel stoffen mond-neuskapjes zijn voorzien van elastieken waarmee je ze achter je oren vastmaakt. Een deel van deze mondkapjes heeft een schuifclipje waarmee je de gewenste maat kan instellen. Als je vaak mond-neusmaskers gebruikt, dan zijn de stoffen varianten op de lange termijn uiteraard veel goedkoper dan wegwerpmaskers.

Ook een neopreen mond-neusmasker kan je wassen in de wasmachine, maar dan vaak op een lagere temperatuur. Dit type kapje droogt razendsnel. Omdat een neopreen masker spatwaterdicht is, heb je bovendien geen filter nodig. Kies altijd een mondkapje dat goed aansluit en dat naast je neus en mond ook je kin bedekt.

Wegwerpmondkapjes

Mond-neuskapjes die je wegwerpt na gebruik hebben vaak een hoog draagcomfort en zijn huidvriendelijk. Ze bestaan uit drie of vier laagjes filtermateriaal van niet-geweven filterstof. Als het mondkapje een metalen neusbeugel heeft, dan kan je het vormen naar je neus en ervoor zorgen dat het perfect past. Naast blauwe, roze en witte varianten zijn er zelfs zwarte wegwerpmondmaskers verkrijgbaar. Ze hebben een elastische oorbevestiging, zodat ze altijd passen. Is het wegwerpkapje beschadigd of vochtig, gooi het dan weg.

Combineer je mondkapje met de basisregels

Uiteraard is het belangrijk om de basisregels op te volgen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het gaat hier om regels als afstand houden, grote groepen vermijden en vaak je handen wassen. Het is bovendien belangrijk om thuis te blijven als je verkoudheidsklachten of andere klachten hebt die bij het coronavirus horen. Ben je niet ziek en wil je buitenshuis een mondkapje gebruiken om virusverspreiding te helpen voorkomen, dan is er altijd een exemplaar te vinden in de stijl die bij je past!

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

Zo geef je in 2021 iets leuks aan je personeel

2 Mins read
Een nieuw jaar, een nieuwe kans om je medewerkers te laten zien dat je ze écht waardeert. Uit onderzoek blijkt namelijk dat…