Your daily dose of inspiration and motivation

More #MNLK

Wat doe je het liefste op je vrije dag?

1 Minuten leestijd

Stel: je krijgt vandaag te horen dat je morgen (onverwacht dus) een vrije dag hebt, wat ga je dan doen? De keuze is reuze en helemaal aan jou. Dus wat ga je doen? Kies je voor een zinvolle, nuttige invulling? Of ga je iets leuks doen? Of combineer je dit met elkaar?

Wat doe jij op je vrije dag?

Lekker klussen

Natuurlijk kan je ervoor kiezen deze onverwachte vrije dag aan te grijpen om eindelijk eens die klus uit te voeren die al zolang op jou ligt te wachten. Sterker nog: je hebt hem al een paar keer uitgesteld. Hoeveel werk is het nu eigenlijk echt? Of heb je er hulp bij nodig die je nog steeds niet hebt gevraagd? Pak aan die klus en hij kan eindelijk van je to-do-lijst. Het zal je een goed gevoel geven dat hij af is, en wellicht inspireert het je om een paar andere klusjes ook eens op te pakken!

Heerlijk ontspannen

Maar misschien heb je nauwelijks energie om te klussen. Misschien heb je veel meer zin, of zelfs erge behoefte, om eens lekker te relaxen. Een vrije dag is natuurlijk ook een goed moment om eens uit te slapen en daarna met een boek heerlijk te cocoonen. Of wellicht sta je toch op tijd op en ga je een dagje naar de sauna. Een wandeling in de natuur zal je vast ook goed doen. Je komt weer eens echt op adem. Ook kan het heerlijk zijn om lekker te gaan bankhangen en Netflix aan te zetten.

Een combidag

Je kan jezelf ook dubbel belonen, door je dag in tweeën te splitsen. Je kiest een taak of klus die nu eens echt uitgevoerd moet worden. Daarnaast bepaal je van tevoren wat je gaat doen als je deze volledig hebt afgerond, en dat mag dus iets leuks zijn. Zo stap je ’s avonds in bed met een stukje positiviteit: je hebt je to-do-list korter gemaakt én je hebt heerlijk ontspannen en genoten van je vrije dag. Hoe mooi kan het toch samen komen. Wanneer plan je je volgende vrije dag?

Leestip -> 5 tips om lekkere gerechten te maken3x lekkere en makkelijke snacks