More #MNLK

Wat doet een barbier?

1 Mins read

De naam barbier komt van het woord barba. Dit betekent baard in het Latijns. Een barbier is van vroeger uit dé persoon waar echte mannen naartoe gingen. Mannen die zelf niet hun wilde baardgroei en/ of snor konden bijhouden. Tegenwoordig is de barbier dé specialist in het verzorgen, knippen en scheren van snorren en baarden. Daarnaast is de barbier vaak een herenkapper, maar vergis jezelf niet. Een barbier is méér dan een herenkapper.

Het werk van een barbier

Een barbier gebruikt een heel scherp scheermes om de baard en/ of de snor te scheren. Inmiddels is de barbier weer terug aan het komen, en is het een echt mannen onder elkaar uitje. Bij de barbier kun je met andere mannen een biertje drinken of gezellig even praten, terwijl je baard of snor piekfijn wordt verzorgd.

Barbier

Een leuke ervaring

Een bezoek aan de barbier is een chique ervaring en daarmee vaak ook niet goedkoop. Maar je krijgt er dan ook meer voor terug dan bij een kapper. Een barbier behandelt vaak het complete plaatje, van baard en snor scheren tot je haren in model brengen. Zodat alles weer één mooi geheel wordt. Omdat het een combinatie van behandelingen is, is het een hele sjieke belevenis. Je gaat niet even vlug naar de barbier, zoals je dat bij de kapper doet. De barbier is een plek waar je lekker een drankje drinkt en praat met andere mannen, een prima plek om even aan de dagelijkse drukte te ontsnappen.

Is een barbier hetzelfde als een kapper? Het antwoord is: nee! Een kapper verzorgt en knipt haargroei op het hoofd, terwijl de barbier ook de snor en baardgroei verzorgt en scheert.

Als je baard maar goed zit!

Related posts
More #MNLK

De beste haarverzorging tips voor gezond haar

2 Mins read
Wil jij ervoor zorgen dat jouw haar er zo gezond en glanzend mogelijk uitziet? In dit artikel wordt uitgelegd waarom het van…
More #MNLK

Zo bevorder je je baardgroei

2 Mins read
Een mooie, volle, zachte baard: wat kan het toch ontzettend fijn zijn. Hoe lekker is het om bij een barbershop je baard…
More #MNLK

4 tips voor gezonder haar voor mannen

2 Mins read
Je hebt er vast weleens last van, droog en futloos haar. Ook als man kan het lastig zijn om je haren gezond…