The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Wat doet een barbier?

1 Mins read

De naam barbier komt van het woord barba. Dit betekent baard in het Latijns. Een barbier is van vroeger uit dé persoon waar echte mannen naartoe gingen. Mannen die zelf niet hun wilde baardgroei en/ of snor konden bijhouden. Tegenwoordig is de barbier dé specialist in het verzorgen, knippen en scheren van snorren en baarden. Daarnaast is de barbier vaak een herenkapper, maar vergis jezelf niet. Een barbier is méér dan een herenkapper.

Het werk van een barbier

Een barbier gebruikt een heel scherp scheermes om de baard en/ of de snor te scheren. Inmiddels is de barbier weer terug aan het komen, en is het een echt mannen onder elkaar uitje. Bij de barbier kun je met andere mannen een biertje drinken of gezellig even praten, terwijl je baard of snor piekfijn wordt verzorgd.

Barbier

Een leuke ervaring

Een bezoek aan de barbier is een chique ervaring en daarmee vaak ook niet goedkoop. Maar je krijgt er dan ook meer voor terug dan bij een kapper. Een barbier behandelt vaak het complete plaatje, van baard en snor scheren tot je haren in model brengen. Zodat alles weer één mooi geheel wordt. Omdat het een combinatie van behandelingen is, is het een hele sjieke belevenis. Je gaat niet even vlug naar de barbier, zoals je dat bij de kapper doet. De barbier is een plek waar je lekker een drankje drinkt en praat met andere mannen, een prima plek om even aan de dagelijkse drukte te ontsnappen.

Is een barbier hetzelfde als een kapper? Het antwoord is: nee! Een kapper verzorgt en knipt haargroei op het hoofd, terwijl de barbier ook de snor en baardgroei verzorgt en scheert.

Als je baard maar goed zit!

Related posts
More #MNLK

Maak kennis met deze verschillende baardstijlen

2 Mins read
De baard. Er is al veel over gezegd en geschreven, maar nu zelfs onze Koning Willem-Alexander het koninklijke haar wangen en kin…
More #MNLK

Tips voor het trimmen van je baard

2 Mins read
Je hebt eindelijk ervoor gekozen om je baard te laten staan en nu is het moment aangebroken om het voor het eerst…
Sport & Lifestyle #MNLK

Waarom heb ik eigenlijk geen volle baard?

2 Mins read
Veel vrouwen vinden een baard het toonbeeld van mannelijkheid. Helaas is een volle baard niet voor iedere man weggelegd. Terwijl de ene…