The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Wat doet onthardingszout?

2 Mins read

Hard water kan zorgen voor verstopte leidingen en dat is niet zo handig. Hard water betekent dat er heel veel kalk in het water zit. Om het harde water weer zacht te krijgen, kan je onthardingszout gebruiken. Het is goed om te weten dat onthardingszout wat anders is dan strooizout. Ben je benieuwd naar de werking van onthardingszout? Blijf dan hieronder lezen voor meer informatie over onthardingszout in het algemeen.

Het onthardingszout

De term onthardingszout vertelt je al eigenlijk wat het zout doet. Onthardingszout zorgt ervoor dat jij water kan ontharden. Het onthardingszout kan in meerdere situaties worden gebruikt. Grote bedrijven gebruiken het, maar ook jij kan het onthardingszout prima thuis gebruiken. Om een goed effect te zien, zal je natuurlijk wel onthardingszout moeten kopen dat van goede kwaliteit gemaakt is.

Je kan onthardingszout in de vorm van zouttabletten of zoutkristallen kopen. De zouttabletten worden vaker aangeschaft, maar de prijs van de zoutkristallen ligt lager. Verder is het belangrijk dat je onthardingszout niet in de war haalt met zwembadzout. Dat is namelijk heel wat anders en dat kan je niet gebruiken om het water te ontharden.

De werking

De installatie voor een waterontharder heeft een ionenwisselaar. De ionenwisselaar kan je zien als een kolom die vol zit met bolletjes van kunsthars. Als er water langs stroomt, worden er ionen als het ware verwisseld. Wanneer het onthardingsproces bezig is, komen de bolletjes los. De ionen worden in de tussentijd ook vastgehouden waardoor het water onthard. Het water wordt weer zacht.

Onthardingszout kent meerdere handige voordelen. Met onthardingszout kan je onder andere de kalkaanslag verminderen bij apparaten. Het voordeel hiervan is dat je langer kan genieten van de apparatuur. Daarnaast zorgt onthardingszout ervoor dat je minder energie verbruikt en dat is weer lekker voor de portemonnee in deze tijd. Overigens hoef je niet meer zo vaak alle apparatuur schoon te maken.

Tips voor aanschaf

Nu je weet wat onthardingszout is en hoe het werkt, vind je het misschien handig om een paar tips te hebben voor het aanschaffen van onthardingszout. Het is natuurlijk heel erg belangrijk dat je een leverancier vindt die te vertrouwen is. Om erachter te komen of het een betrouwbare leverancier is, kan je het beste op zoek gaan naar reviews over het bedrijf. Reviews kunnen vaak zorgen voor een beter beeld van het bedrijf.

Daarnaast is het van belang dat je kijkt naar de verhouding tussen de kwaliteit en de prijs. De prijs zal uiteraard hoger zijn wanneer je onthardingszout koopt dat van hele goede kwaliteit is. Je kan het beste prijzen gaan vergelijken om erachter te komen wat een redelijke prijs is voor onthardingszout. Hierdoor weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Feedback info@mnlk.nl

Lees ook