The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Wat een apparaat is de Audi RS3 toch!

2 Mins read

Bijna iedereen is er gek op en heeft er wel eentje gehad in zijn leven, de hatchbak. Door zijn formaat en gewicht is de wegligging van een hatchbak niet te vergelijken met een groter model zoals een station of sedan. De A3 is hierin geen uitzondering en heeft inmiddels vele harten gestolen. Sinds 1996 heeft Audi ons verwend met de A3. Altijd één van de beste opties op de markt als het aankomt op hatchbaks. Na het uitbrengen van de A3 werd er al vrij snel gespeculeerd over een sportieve variant. Ondanks alle geruchten heeft Audi toch gewacht tot 2010 om de eerste sportieve variant bekend te maken. Maak kennis met de Audi RS3!

Het topmodel van de Audi A3 is de RS3

Sinds 2011 is er van de A3 dan ook een topmodel beschikbaar, de RS3. Inmiddels zijn er drie uitvoeringen de productielijn afgerold. Daar waar de eerste er nog 4,6 seconden over deed om tot 100 kilometer per uur te komen, was de tweede uitvoering al weer een stukje sneller met 4,3 seconden. De laatste uitvoering doet daar nog een schepje boven op met 0,2 seconden minder. Alle uitvoeringen zijn begrensd op 250 of 280 (tegen meerprijs) kilometer per uur. Onbegrensd komt de RS3 wel gevaarlijk dichtbij de 300 kilometer per uur.

Goed voor de portemonnee (?!)

Door het formaat en gewicht van de auto hoeft er geen grote benzine slurpende motor voor in te liggen. Alle uitvoeringen van de RS3 hebben pittige prestaties, maar kunnen dit bereiken met een bescheiden 2,5 liter TFSI motor met 7 traps automaat. De huidige variant op de markt is hiermee wel goed voor 400 pk en 480 nm. Uiteraard zijn alle varianten uitgerust met het bekende Quattro systeem van Audi.

Het grootste voordeel van deze kleine motor is uiteraard het brandstof verbruik. Daar waar veel auto’s met dezelfde prestaties niet meer dan zeven a acht kilometer per liter zullen doen, zal de RS3 je verbazen met twaalf a dertien kilometer per liter. Dit zal hij doen met een uitstoot van rond de 190 gram per kilometer.

Dagelijks gebruik

Het idee van een hatchbak is dat je er dagelijks comfortabel mee naar je werk kan gaan. Met de RS3 heb je naast deze comfortabele rit ook nog een echte rijders beleving. Als je snel van werk terug moet zijn is dit gedaan in een fluitje van een cent. Toch iets eerder van werk weg en die heerlijke route binnendoor? Geen probleem, in alle situaties kan je blind vertrouwen op dit kleine meesterwerk uit Ingolstadt.

Bekijk deze video:

Feedback voor de redactie -> info@mnlk.nl

Check ook: De Audi ABT RS6 R & Hybride auto

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Check hier de nieuwe Audi A3 Limousine

1 Mins read
Begin maart introduceerde Audi de derde generatie A3 Sportback, tijdens een event dat de vooravond van de Autosalon van Genève had moeten…