Cars & Tech #MNLK

Wat een machine is de MANSORY Audi RS6!

2 Mins read

Mansory heeft een aantal mooie, maar ook bizarre modellen geshowd tijdens de autobeurs van Genève. Hun eerste model was de Urus Venatus, daarna kwam de Rolls-Royce Cullinan Coastline. Mansory wilde echter ook graag een Duits merk showen die veel positievere reacties zou opleveren.

YouTube video

De Mansory Audi RS6

Het tuningbedrijf nam de superwagen van Audi onder handen, de RS6 Avant. Ze gaven er een typische Mansory twist aan, maar zonder de gebruikelijke bling. De RS6 van Mansory heeft uiterlijk gezien een complete make-over gekregen, dat geldt voor de buitenkant, maar ook de binnenkant die sierlijke accenten heeft gekregen. Ook onder de motorkap pompte Mansory deze al zeer snelle wagen nog iets verder op. Met deze updates is de Audi RS6 Avant misschien wel één van de mooiste auto’s geworden die op dit moment te koop is.

Mansory staat bekend om de grote veranderingen die ze tijdens het tunen van een auto toepassen. Aanpassingen die niet iedereen even goed kan waarderen. De Mansory RS6 Avant is een uitzondering hierop. De Audi is er echt mooier op geworden, zonder veel afbraak te doen aan het mooie model wat de RS6 al is.

YouTube video

Hij ziet er nog sportiever uit door de streep en de bodykit. Mansory koos voor een prachtige zwarte tint. Een nieuw ontworpen bumper bepaald veel van de look van de RS6 aan de voorkant. Hierbij is Mansory trouw gebleven aan zichzelf, subtiliteit is niet aan ze besteed. Het grote rooster op de bumper heeft een honingraatdesign. De grille is zeshoekig, loopt taps toe naar de onderkant en heeft veel uitbreidingen. Alle nieuw toegevoegde delen van de body zijn gemaakt van koolstofvezel.

Het honingraatdesign

Het honingraatdesign vind je ook terug bij de luchtinlaten aan weerszijden. Dit draagt mooi bij aan de stoere look. De standaard radars, sensoren en camera’s blijven onaangeroerd. Op de onderste rand van de bumper loopt een subtiele oranje lijn, deze vind je ook terug op de motorkap, het dak, de achterklep en op de velgen. De oranje streep is subtiel, maar precies voldoende aanwezig om eentonigheid te doorbreken.

Bij het tunen is het gebruik van kleur heel belangrijk. Mansory is hierin zeer geslaagd. De gebruikte kleuren voor de RS6 geven hem veel karakter. Het toont zijn spieren, hij oogt bijna gemeen en agressief. Alle chromen delen uit de originele RS6 zijn ook verdwenen, zelfs het Audi logo op de voorkant is in het zwart uitgevoerd.

De RS6 Avant is als standaard al een hele mooie auto. Kijk maar eens naar het zijprofiel. Met deze looks heeft Mansory niet geknoeid. De Mansory RS6 heeft 22-inch velgen gekregen, natuurlijk in het zwart met oranje details. Ook de remklauwen zijn in oranje uitgevoerd. Om de velgen zitten laagprofielbanden in de maten 295/30/R22.

Check ook: Zie hier de MANSORY Bentley Flying Spur – Excellent Sedan & De Mansory Lamborghini Urus – een knotsgekke super-SUV