The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Wat gebeurt er nou eigenlijk in ons systeem als we vasten?

1 Mins read

Overal op het web lees je dat vasten zo ontzettend goed voor je is, maar ik zou niet zonder een lijstje voor me neus kunnen opnoemen wat de exacte voordelen zijn en waarom dat zo gebeurt. Dr. Eric Berg DC wél!

Deze dokter kan ons zelfs haarfijn uitleggen wat er gebeurt als je gaat vasten. Ik ben persoonlijk fan van intermittent fasting met 16-8 uur, maar langer dan 24 uur vasten heb ik nog nooit gedaan. Wat blijkt nou, je lichaam gaat keihard aan het werk met allerlei gunstige processen. Het zou zelfs extreem gunstig zijn om even gewoon 48 tot 72 uur niet te eten. De dokter licht toe in deze informatieve video.

Mocht je het overwegen om langer dan 24 uur te vasten, onderzoek dan eerst de materie zorgvuldig en zorg altijd dat er iemand in de buurt is om je te helpen met deze langere vast. Experimenten voor gezondheid moeten natuurlijk ons gezonder maken, niet het omgekeerde!

Related posts
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…
Sport & Lifestyle #MNLK

Het perfecte mannenlichaam volgens vrouwen

1 Mins read
De epische vraag die mannen over de hele wereld zichzelf stellen is deze: Is mijn lichaam aantrekkelijk genoeg voor vrouwen? De millennial…
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoeveel water drinken per dag?

1 Mins read
Wie zegt dat water enkel nuttig is voor vissen vergeet zich af te vragen waarom we met zijn allen liters water drinken….