The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Wat houdt een refurbished iPhone in?

2 Mins read

We leven in een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Het is niet meer vanzelfsprekend dat je elektronische producten gloednieuw koopt. Voor het milieu is het niet goed dat er constant nieuw elektronische producten geproduceerd worden, hiervoor worden er namelijk veel schaarse grondstoffen gebruikt. Ditzelfde geldt voor de smartphones, vandaar dat de refurbished iPhone razend populair is geworden de afgelopen jaren. Er heerst nog wel veel verwarring over wat nou een refurbished iPhone inhoudt. In dit artikel zullen we hier dieper op in gaan, zodat jij straks weet wat een refurbished iPhone is en wat de grootste voordelen van het device zijn.

De iPhone refurbished

Een andere term voor de Engelste term ‘’refurbished’’ is ‘’gereviseerd’’. Dit houdt in dat de iPhones om bepaalde redenen, zoals voorraadoverschotten, inruilprogramma’s en technische defecten geretourneerd zijn. Deze iPhones worden dan opgekocht door bedrijven die gespecialiseerd zijn in het refurbished proces, waarna ze uitgebreid gecontroleerd worden door specialisten. Hierbij wordt er zorgvuldig gekeken naar eventuele defecten of beschadigingen. Worden er defecte onderdelen gevonden? Dan worden deze direct vervangen voor nieuwe onderdelen van hoge kwaliteit. Hierna worden de iPhones weer uitgebreid gecontroleerd om er zo zeker van te zijn dat alles goed werkt. De Apple devices zijn nu klaar om verkocht te worden als refurbished iPhones.

Er heerst nog wel enige verwarring tussen refurbished iPhones en tweedehands iPhones. Wanneer je een refurbished variant koopt, dan koop je zekerheid. De aanbieder staat namelijk garant voor het toestel. Bij een tweedehands iPhone via een marktplatform, zoals Marktplaats.nl, staat er niemand garant voor het product, ook niet de verkoper. Vandaar dat je beter uit bent bij het kopen van een refurbished variant. Heb je toch het liefst een tweedehands iPhone? Koop deze dan bij een erkende webshop met veel goede klantbeoordelingen. Zo weet je zeker dat je garantie krijgt op het toestel.

De voordelen van een refurbished iPhone

De refurbished iPhone is razend populair in Nederland en dat is niet voor niets. Er hangen veel voordelen aan het kopen van een refurbished Apple device. Het grootste voordeel is de prijsbesparing die je doet. De prijzen van een nieuwe Apple iPhones uit de winkel zijn tegenwoordig torenhoog, de meeste mensen willen dit niet meer betalen. Met het kopen van een refurbished iPhone kun je tot wel 50% besparen op de aanschafprijs ten opzichte van een nieuwe Apple iPhone uit de winkel.

Naast de flinke prijsbesparing, bespaar je ook nog eens het milieu. Je kiest namelijk voor een duurzamer alternatief voor een nieuwe Apple smartphone. Door het kopen van een refurbished variant geef jij een iPhone een tweede leven en verleng jij de levensduur van het toestel met twee jaar of meer. Er hoeft nu geen nieuwe iPhone geproduceerd te worden, waardoor schaarse grondstoffen bespaard blijven.

Een ander groot voordeel van een refurbished iPhone is de lange garantietermijn. Vaak krijg je bij een nieuwe Apple iPhone een jaar garantie. Wil je er meer garantie bij hebben? Dan dien je hier extra voor te betalen. Bij een refurbished iPhone geniet je altijd van twee jaar garantie. Dit komt doordat de aanbieders achter de kwaliteit staan die zij leveren. Elke refurbished iPhone wordt namelijk uitgebreid gecontroleerd, vandaar dat kwaliteit gegarandeerd is.

Nu je op de hoogte bent van de grootste voordelen, is het aan jou om de afweging te maken om over te stappen. Je bespaart een flink geldbedrag, je bespaart het milieu en je kunt genieten van een lange garantietermijn.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Durf jij de stap te maken naar elektrisch rijden?

Related posts
More #MNLK

De populariteit van refurbished iPhones

2 Mins read
Hebben mensen een nieuwe iPhone nodig, dan is een refurbished exemplaar zeker een mogelijke optie. Deze apparaten zijn de laatste jaren steeds…