The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Wat is de beste laadpaal voor thuis?

2 Mins read

Heb je een elektrische auto aangeschaft, maar vind je het vervelend dat je telkens ergens heen moet rijden om de auto op te laden? Dan kan je ervoor kiezen om een laadpaal voor thuis aan te schaffen. Hierdoor hoef je er niet aan te denken dat je nog ergens de elektrische auto moet opladen. Ben jij benieuwd wat de beste laadpaal is voor thuis? Lees dan snel hieronder verder.

Laadpaal met vaste kabel

De beste laadpaal verschilt per persoon en de eigen wensen. Het is dus lastig om te kunnen zeggen welke laadpaal de beste is, maar een populaire laadpaal voor thuis bevat een vaste kabel. Het is mogelijk om zelf de lengte te kiezen van de lengte van de kabel. Om die keuze te maken, is het belangrijk om rekening te houden met de plaats van de laadklep op de elektrische auto.

Mensen zijn enthousiast over een vaste kabel, omdat het makkelijk te gebruiken is. Je hoeft de kabel alleen in de elektrische auto te doen en de auto wordt opgeladen. Je kan er overigens voor kiezen om een load balancing-software aan te schaffen. Daarmee wordt het stroomverbruik zo verdeeld dat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Laadpaal zonder kabel

Hoewel de meeste mensen kiezen voor een laadpaal thuis met vaste kabel, is het ook mogelijk om een laadpaal aan te schaffen zonder kabel. Een laadpaal zonder kabel oogt vaak wat netter, want de laadkabel berg je weer op als je klaar bent met de laadsessie. Je kan de kabel gewoon makkelijk thuis in de kast doen en deze snel pakken als je het nodig hebt.

Het voordeel van een laadpaal zonder kabel is dat er meestal een internetverbinding is en dat je dus via een applicatie op jouw telefoon alles in de gaten kan houden. Net als bij de laadpaal met vaste kabel, kun je bij deze laadpaal ook kiezen voor een load balancing-software. Dit wordt zelfs vaak aangeraden als je een laadpaal voor thuis wil aanschaffen.

Eigen laadplein

Een andere mogelijkheid is om een laadplein te creëren. Bij een laadplein zal je meerdere laadpalen nodig hebben. Wanneer je een laadplein maakt, kan je subsidies krijgen voor het aanschaffen van laadpalen. Dit is omdat de overheid wil dat meer en meer mensen in een elektrische auto gaan rijden, omdat dit onder andere beter is voor het milieu. Hierdoor geniet je van de fiscale voordelen van een laadplein.

Het is wel goed om te weten dat het installeren van een laadplein er wat anders uitziet dan de installatie van één laadpaal. Het creëren van een laadplein moet natuurlijk wel voordelig zijn voor jou. Als je geen behoefte hebt aan meerdere laadpalen, dan is het wellicht niet de beste optie voor jou.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook:

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Nadelen van elektrisch rijden

2 Mins read
Elektrisch rijden is natuurlijk steeds meer in opmars. Waar de één het fantastisch vindt, is het voor de ander helemaal niets. Zoals…