The Online Lifestyle Magazine 

Drinks & Food #MNLKMore #MNLK

Wat is de duurste wijn ter wereld?

1 Mins read

De duurste wijn ter wereld is de Screaming Eagle Cabernet Sauvignon 1992. De 6 liter fles Cabernet Sauvignon 1992 werd in 2000 gekocht op een veiling door de verzamelaar Chase Bailey voor maar liefst 424.000,- euro. De verkoop werd echter niet opgenomen in de lijsten van verkochte wijnen, omdat het om een liefdadigheidsveiling ging.

De Screaming Eagle is een wijngaard gelegen in Oakville, Californië in de Verenigde Staten.

De Screaming Eagle is één van de kleinste wijngaarden van de Napa Vallei en produceert zo’n 500 kisten wijn per jaar die rechtstreeks via een exclusieve verzendlijst worden verkocht aan diens leden. De eigenaar van de Screaming Eagle is de miljardair Enos Stanley Kroenke uit Colorado. Met zijn zakelijke inzicht heeft hij van de Screaming Eagle een uiterst exclusief merk gemaakt.

Château Cheval Blanc – 1947.

In de officiële lijsten staat de Château Cheval Blanc uit 1947 stipt op nummer 1 als het gaat om de duurste wijn ter wereld. Deze 6 liter fles Château Cheval Blanc – 1947 werd in 2010 gekocht op een wijnveiling van Christie’s in Genève voor 219.994,- euro door een anonieme Zwitserse verzamelaar. Hiermee verbrak deze veiling alle records van duurste wijn ooit verkocht.

De Cheval Blanc is een wijngaard gelegen in Saint-Émilion, Bordeaux in Frankrijk. De eigenaren van de Cheval Blanc zijn LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE, beter bekend als LVMH en Baron Albert Frère.

Duurste wijn ter wereld

Cheval Blanc

De Château Cheval Blanc 1947 wordt beschouwd als het beste oogstjaar in de twintigste eeuw voor de wijngaard en wordt wereldwijd geroemd om diens zoete nasmaak en het hoge alcoholpercentage.

De wijnen afkomstig van de Cheval Blanc wijngaard worden door sommeliers wereldwijd het hoogst gewaardeerd door de rijke smaak voortgebracht door de ligging van deze Franse wijngaard. Mocht ik ooit in de gelegenheid zijn deze wijn te proeven, zal ik het zeker niet afslaan.

Feedback -> info@mnlk.nl