More #MNLK

Wat is een VPN?

1 Mins read

VPN staat voor ‘Virtueel Particulier Netwerk’, ook wel een privénetwerk genoemd en is de veilige verbinding tussen het apparaat dat je in huis hebt en gebruikt, zoals de computer en het internet. De VPN zorgt ervoor dat je een veilige en versleutelde verbinding kunt krijgen met dataverkeer van jezelf en dat naar de externe server kunt sturen. Vanuit deze server wordt data weer het internet op gestuurd.

Enkele voordelen van een VPN

Eén van de belangrijkste voordelen om een VPN server te hebben, is het voorkomen van hackers op jouw computer. Zonder VPN server worden al jouw gebruikersgegevens doorgestuurd en komen ze ergens op het internet terecht. Hackers kunnen hier op een gemakkelijke manier gebruik van maken of in dit geval misbruik. Ook het gebruiken van wachtwoorden op websites of internetbankieren is beveiligd met een VPN server, omdat je alle gegevens versleuteld het netwerk op stuurt. Hackers zien dan alleen versleutelde data en kunnen hier niets mee beginnen.

Ook een voordeel is dat het internet zo snel blijft als je gewend bent. Wanneer je van plan bent om dit aan te schaffen dan is er vaak ook een goede 24/7 Nederlandse dienstverlening beschikbaar voor je.

Remote werken

Indien je een bepaalde website gaat bezoeken dat wordt hier veelal data over verzameld. Deze data wordt vervolgens gebruikt om persoonlijke  advertenties weer te geven, zodat je bijvoorbeeld overgaat tot een aankoop of het merk/bedrijf ziet. Bij VPN is dit niet het geval, lees hiervoor meer informatie op het internet hoe dit precies in zijn werk gaat. Deze maskeert namelijk jouw eigen e-mailadres, waardoor de gepersonaliseerde advertenties verleden tijd zijn. Soms kan je advertenties als hinderlijk ervaren, dit kan voor jou dan ook een voordeel zijn om te werken door middel van een VPN.

Voor bedrijven kan het ook interessant zijn om met een VPN te werken (bijvoorbeeld bij Remote werken). Op deze manier kan je wellicht wat veiliger remote werken. Zeker wanneer je op externe locaties of onderweg bent.

Werking VPN

Om in het bezit te zijn van een VPN server, moet je een internetaanbieder benaderen naar keuze. Je kiest de aanbieder en sluit hier een abonnement bij af. Vervolgens kun je de VPN software downloaden en kies je de server. Dan ben je verzekerd tot het veilig internetten.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Schiet 8K video’s met de Samsung Galaxy S21

Related posts
More #MNLK

3x voordelen van een VPN op reis

2 Mins read
Als je op reis bent, gebruik je regelmatig internet. Bijvoorbeeld om een leuk restaurantje uit te zoeken, je volgende sightseeing dagje uit…
Cars & Tech #MNLK

5 redenen waarom een gratis VPN geen goed idee is

3 Mins read
Ben je van plan een gratis VPN te gebruiken? Dan kun je daar het best nog een keer goed over nadenken. Gratis…
More #MNLK

10 Geweldige dingen die een VPN kan

3 Mins read
Een VPN kan in veel gevallen een belangrijke barrière vormen die je kan beschermen tegen hackers. Het lijkt een onmisbaar programma voor…