The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Wat is eigenlijk het grootste horlogemerk te wereld?

1 Mins read

Wanneer mag een horlogemerk zich de grootste noemen? Natuurlijk kunnen we kijken naar de reputatie van een horlogemerk: hoe lang bestaan ze al en hoe goed zijn hun horloges. Op basis daarvan komen we al snel uit in Zwitserland. Iedereen kent Rolex, maar ook merken als Longines, Breitling en Omega maken al decennialang luxe horloges van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast zijn er de grote drie: Vacheron Constantin, Patek Philippe en Audemars Piguet. Samen met Rolex zijn dat dé merken waar kenners en verzamelaars warm voor lopen. En vlak Japan niet uit. Denk aan Citizen, Casio en het in 1881 opgerichte Seiko. Deze horloges zien er goed uit en staan bekend om een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Dit is het grootste horlogemerk, verrassend?

Maar stel nou dat we lak aan reputaties hebben en we kijken uitsluitend naar aantallen. Dan vinden we dat het grootste horlogemerk het merk is dat de meeste horloges verkoopt. Alle merken uit zowel Zwitserland als Japan mogen dan blijven zitten. De winnaar komt uit onverwachte hoek en is helemaal geen traditioneel horlogemerk.

Het merk dat vandaag de dag de meeste horloges verkoopt is het Amerikaanse Apple. Verrassend, toch? De smartwatch van Apple is ongekend populair en laat alle horlogemerken ver achter zich als het gaat om verkoopaantallen.

Toch is de populariteit van de Apple Watch goed te verklaren

Apple is namelijk een extreem populair merk. Volgens velen is Apple zelfs meer dan een merk. Het is een lifestyle, zeker in de ogen van veel gebruikers. Diezelfde gebruikers zijn ook nog eens buitengewoon loyaal naar Apple toe. Zij zijn merkvast en kopen haast blindelings alles wat Apple te bieden heeft, dus ook een Apple Watch.

Een Apple Watch biedt ook nog eens oneindig meer mogelijkheden dan een ‘normaal’ horloge. Tel daarbij op dat de aanschafwaarde van een Apple Watch een stuk lager ligt dan een gemiddeld Zwitsers horloge, dan is het niet zo verwonderlijk dat Apple als winnaar uit de bus komt.

Kijk ook eens deze video met de 6 meest dure horloges:

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

10 horloges onder de 150 euro

2 Mins read
Ben je op zoek naar een horloge, maar wil je er niet al te veel geld aan spenderen? Bekijk dan de horloges…
More #MNLK

Trendy sieraden voor mannen

1 Mins read
Sieraden dragen als man is een lastig iets. Sieraden worden meer geassocieerd met vrouwen. Maar dat betekent niet dat je als man…
Business & Luxury #MNLK

Het duurste OMEGA horloge (€1.229.527)

1 Mins read
Tegenwoordig wordt het steeds meer een trend om horloges te verzamelen. Sommige horloges zijn ware kunstwerkjes! Dat is ook aan de prijs…