The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Wat is er mogelijk met een haartransplantatie?

2 Mins read

Als je al op jonge leeftijd te maken hebt met haaruitval, kan dit je onzeker maken. Daarom is jou er mogelijk veel aan gelegen om haaruitval tegen te gaan. Helaas kun je hier niet altijd wat aan doen. Jouw haren kunnen namelijk uitvallen onder invloed van het hormoon DHT. Toch betekent dit niet dat jij maar moet leren leven met kale plekken of inhammen. Nee, want je kunt namelijk een haartransplantatie ondergaan. Als je zo’n ingreep ondergaat ben je voor eens en voor altijd verlost van kale plekken. Benieuwd wat er allemaal mogelijk is op het gebied van haartransplantaties? Daar gaan we in deze tekst verder op in.

Inhammen

Menig man krijgt te maken met inhammen. Dit is vaak een eerste teken van mannelijk haaruitval. Deze inhammen worden zichtbaar omdat de voorste haarlijn langzaam maar zeker steeds verder naar achteren schuift. Inhammen ontstaan vaak ter hoogte van de slapen aan de zijkant van het hoofd. De haren die hier groeien, zijn gevoelig voor het DHT-hormoon. Laat je inhammen implanteren? Dan zorg je ervoor dat deze kale plekken voorgoed verleden tijd zijn. Jouw haarlijn wordt zodoende weer in volle glorie hersteld.

Haarsparend

Inhammen ontstaan voornamelijk bij mannen. Toch kunnen ook vrouwen een haartransplantatie ondergaan. Voorheen moest het haar altijd geschoren worden. Tegenwoordig is dat niet meer het geval. Je kunt namelijk kiezen voor een haarsparende transplantatie. Hierdoor is het ook mogelijk om met lang haar een haartransplantatie uit te voeren. Dit kan overigens alleen als je kiest voor een FUE-behandeling. Hierbij worden de haren één voor één uit de haarkrans van jouw achterhoofd gehaald. Je ontkomt overigens niet aan scheren bij een haarsparende transplantatie. Het donorgebied moet namelijk wel gedeeltelijk geschoren worden. Gelukkig is dit geen probleem, want het lange haar valt hier nadien gewoon overheen.

Baard

De meeste mensen denken dat een haartransplantatie alleen op het hoofd zelf toegepast kan worden. Dit is niet het geval. Nee, want er zijn ook haartransplantaties voor jouw gezicht. Zo kun je bijvoorbeeld ook een baardtransplantatie ondergaan. Dit is met name ideaal als je jouw baard op wilt vullen. Na afloop van de behandeling ontstaat er een mooi resultaat. Wil je een baardtransplantatie ondergaan? Doe dit dan alleen als er al gedeeltelijk een baard aanwezig is. De behandeling is minder geschikt om een niet-bestaande baard te transplanteren.

Wenkbrauw

Ben je niet tevreden voer jouw wenkbrauw(en)? Ook dan kun je een haartransplantatie ondergaan. Een wenkbrauw haartransplantatie geeft een blijvend resultaat voor het herstellen of opnieuw aanbrengen van de wenkbrauwen. Net als bij inhammen en een haarsparende transplantatie worden ook voor een wenkbrauw haartransplantatie haren uit het achterhoofd gebruikt. Deze transplantatie wordt altijd toegepast volgens de FUE-methode. Hierbij worden de haarzakjes met één tot drie haren verwijderd uit het achterhoofd. Deze worden vervolgens één voor één in het ontvangstgebied geplaatst.

Kroeshaar

Heb je kroeshaar? Ook dan is het mogelijk een haartransplantatie te ondergaan. Je moet wel weten dat het transplanteren van dit haar complexer is dan het transplanteren van steil haar. Dit komt vooral doordat kroeshaar niet alleen boven de huid krult, maar ook onderhuids. Zo’n haartransplantatie heeft ook voordelen. Zo is het resultaat van de ingreep bijvoorbeeld sneller dekkend dan bij een standaard haartransplantatie. Doordat kroeshaar krult, bedekt het immers een groter deel van de huid dan bij steil haar het geval is.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Droogshampoo voor mannen?

Related posts
More #MNLK

3 tips om je haar sneller te laten groeien

2 Mins read
Trends op het gebied van haar lijken wel per dag te veranderen. Maar er is één haarstijl die altijd in de mode…
More #MNLK

Hoe krijg je de perfecte baard?

1 Mins read
Mannen met baarden, de hipsters van deze tijd, zijn niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. Wil je jezelf ook wagen…