The Online Lifestyle Magazine For Him

Business & Luxury #MNLK

Wat is het salaris van een piloot?

1 Mins read

Een piloot is nog altijd iemand met aanzien. En mensen die aanzien hebben, die verdienen vaak veel geld. Zo denken de mensen ten minste. Maar is dat in de praktijk ook echt zo? Verdienen piloten nog altijd een flink salaris? Als het gaat om het loon van de piloot dan worden er verschillende bedragen genoemd. Gemiddeld gesproken moet je denken aan een bedrag van ongeveer €4000,- per maand. Er zijn echter grote verschillen.

Het salaris van een piloot

De verschillen in de hoogtes van het salaris voor een piloot hangt af van:

  • Voor welke maatschappij werk je? Grote maatschappijen als Air France/KLM, Lufthansa en Delta betalen een goed salaris. Maar als je voor een prijsvechter als Easyjet of Ryanair werkt dan ligt je salaris een stuk lager. Bekend is dat in landen in Azië de lonen nog lager liggen.
  • In welk type vliegtuig vlieg je. Des te groter het vliegtuig, des te meer verantwoordelijkheid= meer salaris.
  • Hoeveel vlieguren maak je? Ook als je een piloot bent dan wil je het liefst een vast contract hebben. Er zijn echter veel piloten die alleen in de drukte van de zomer hun vlieguren kunnen maken.
  • Compensatie voor het vliegen naar en het verblijf in verre bestemmingen.

Wat is het salaris van een piloot

Wat verdient een piloot bij een low-budget vliegmaatschappij?

Vooral de low-budget vliegmaatschappijen hebben ervoor gezorgd dat de baan van een piloot niet altijd even rooskleurig is. De inkomsten van deze maatschappijen liggen vanzelfsprekend een stuk lager. Hierdoor moeten deze prijsvechters ook zuiniger zijn met hun uitgaven. Het resultaat hiervan voor het personeel is lange werkuren, hoge werkdruk en niet een heel hoog loon. Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals bijvoorbeeld een pensioenregeling zijn tevens vaak onaantrekkelijk.

Het is een dure opleiding

Als je na je opleiding eenmaal als piloot aan de slag kunt, dan kun je je salaris niet onmiddellijk over de balk gooien. De opleiding om piloot te worden is een dure studie, waar velen een lening voor hebben afgesloten. Die zul je eerst moeten terugbetalen.

Leestip -> Rijkste mensen ter wereld
Leestip -> Salaris Ronaldo