Cars & Tech #MNLK

Wat is het verschil tussen een Chromebook en een laptop?

1 Mins read

Raak jij ook in de war van de benaming Chromebook? Wat is het verschil met een normale laptop? Een Chromebook is een goedkoper laptop alternatief dan een laptop van iMac of Windows. Chromebooks werken op het besturingssysteem van Google, Chrome OS. Programma’s van Windows en van macOS werken dus niet op een Chromebook. Dat klinkt als een beperking, maar toch hebben Chromebooks ook enkele voordelen.

Waar kun je een Chromebook voor gebruiken?

Met een Chromebook kun je eigenlijk alles doen wat een andere laptop ook kan. Je kunt internetten, films en series kijken en zelfs games kun je spelen. Je werkt standaard met Google Chrome internet. Het verschil met een andere laptop is dat je vast zit aan het Chrome systeem en daarom kun je alleen apps installeren die in de Google Play Store download. Dit is echter niet een heel groot probleem voor de meeste mensen, aangezien er werkelijk duizenden apps in de store staan. Bovendien komen er dagelijks apps bij.

YouTube video

Het Chrome OS systeem

Een Chromebook draait dus op het systeem van Google, namelijk Chrome. Alle taken die je op de Chromebook doet worden online uitgevoerd. Je kunt werken via de browser, maar ook via Android-apps die je download en installeert. Het besturingssysteem van Chromebook werk heel licht en snel omdat alles via het internet gebeurt. Dat betekent dat je de specificaties van je laptop, zoals snelheid en prestaties, minder belangrijk zijn. Dit zorgt ook voor de lagere prijs van een Chromebook.

YouTube video

De programma’s en applicaties

Een reden waarom mensen soms terughoudend zijn op gebied van een Chromebook, is dat ze denken dat ze beperkt zijn wat betreft programma en applicatie mogelijkheden. Maar de Play Store mogelijkheden zijn bijna eindeloos. Voor een tekstverwerkingsprogramma kun je Google Docs gebruiken, voor Powerpoint Google Slides. Zelfs wanneer je de voorkeur hebt voor Microsoft Office dan kun je de Android app van Office 365 downloaden.

YouTube video

Ben je een echte gamer dan ga je naar Google Stadia. Op je Chromebook speel je daar de nieuwste games.

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Dit is de nieuwste Android versie

1 Mins read
Cupcake, Gingerbread, Lollipop, Nougat. Allemaal heerlijk, maar wat hebben deze zoetigheden met elkaar gemeen? Het zijn allemaal versies van het besturingssysteem Android….
Cars & Tech #MNLK

Wat kost een Chromebook?

1 Mins read
De eerste laptop was pas ongeveer veertig jaar geleden beschikbaar voor het publiek. Vervolgens is de markt voor notebookfabrikanten hun producten tot…
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLK

Met deze drie apps ben je zo van je smartphoneverslaving af!

1 Mins read
Iedereen is er maar druk mee, altijd op dat schermpje. Daar kan nu een einde aan komen! Met deze handige apps ben…