The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Wat is hoogbegaafdheid?

1 Mins read

Hoe kan hoogbegaafdheid precies worden herkend? In de wetenschap is het niet duidelijk gedefinieerd wanneer een persoon als hoogbegaafd wordt beschouwd. Maar er zijn verschillende manieren om te proberen het fenomeen op wetenschappelijk niveau begrijpelijk te maken. In het algemeen wordt een persoon met een hoog IQ als hoogbegaafd beschouwd, hoewel er ook nauwkeuriger formuleringen voor zijn. Het gaat onder meer om meer specifieke gebieden waarin hoogbegaafdheid voorkomt. Hoogbegaafde kinderen vallen meestal al op in de kleuterschool.

De begaafdheid kan dus variëren en de meest uiteenlopende kenmerken vertonen. Er is dus geen algemeen recept om te bepalen wanneer iemand in deze categorie valt. Daarom moet je altijd meerdere facetten observeren, deze met elkaar vergelijken en aan elkaar koppelen om een holistisch beeld te krijgen.

YouTube video

Algemene aanwijzingen voor hoogbegaafdheid

Hierbij moet je rekening houden met de invloed van het IQ en kijken naar de vormen van gedrag van hoogbegaafde personen die in de praktijk zijn aangetoond.

Welk IQ is nodig om hoogbegaafd te zijn

In de meeste gevallen wordt hoogbegaafd zijn nog steeds geassocieerd met bovengemiddelde intelligentie. Maar wanneer word je hoogbegaafd? Hoogbegaafde kinderen, maar ook volwassenen, hebben een IQ van 130 of meer. Het normale intelligentiequotiënt ligt tussen 85 en 115.

Meer lezen? Check dan deze websites:

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Maak kennis met de duurste tosti ter wereldAlvast enkele kerstcadeau ideetjes voor mannen!