The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Wat is krachttraining precies?

2 Mins read

Krachttraining was al een tijdje populair onder mannen, maar wordt ook steeds populairder onder vrouwen. Maar wat houdt krachttraining eigenlijk in? En welke voordelen ervaar je ervan? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over krachttraining.

Wat is krachttraining precies?

Bij krachttraining train je je spieren met als doel deze te verstevigen. Vaak wordt krachttraining uitgeoefend in de sportschool, maar krachttraining aan huis wordt ook steeds populairder. Als je fanatiek aan krachttraining doet kun je snel zichtbaar resultaat behalen. Wist je dat veel topsporters krachttraining gebruiken om beter te worden in hun sport? Zo trainen voetballers hun beenspieren om sneller bij de bal te kunnen zijn, en doen zwemmers aan krachttraining om een betere tijd neer te zetten.

Hoe werkt krachttraining?

Door je spieren regelmatig zwaar te belasten creëer je scheurtjes in de spiervezels. Je lichaam reageert hierop door deze scheurtjes boven het oude niveau te herstellen. Zo bereidt je lichaam zich voor op de volgende belasting. Wanneer je dit proces blijft herhalen worden je spieren steeds iets sterker en groter.

Voordelen van krachttraining

Krachttraining is de laatste tijd erg populair, en dat is niet zonder reden. Er zitten namelijk veel voordelen aan deze vorm van fitness. Ten eerste geeft het je stofwisseling een boost. Omdat spiermassa meer energie verbrandt van vet, verbrand je met behulp van krachttraining ook meer energie terwijl je rust. Handig toch?

Naast dat krachttraining je stofwisseling een boost geeft, voorkomt het blessures doordat je je spieren, pezen en banden sterker maakt. Dus heb je bijvoorbeeld zwakke polsen, enkels of knieën? Dan is krachttraining een goede manier om deze zwakke plekken extra te versterken. Verder zorgt krachttraining voor meer flexibiliteit, sterkere botten, een betere houding, een beter humeur, een betere hormoonbalans en draagt het bij aan je cognitieve functies. Dit laatste is heel interessant voor de oudere sporters onder ons. Krachttraining helpt namelijk om cognitieve verslechtering op latere leeftijd tegen te gaan.

Krachttraining en vrouwen

Ook onder vrouwen wordt krachttraining steeds populairder. En dat is helemaal niet zo gek. Want waar veel vrouwen eerst dachten dat krachttraining hen groot en mannelijk zou maken, is het tegendeel waar. De meeste vrouwen zijn genetisch helemaal niet in staat om super gespierd en groot te worden. Krachttraining is voor vrouwen juist zeer effectief voor het krijgen van een strak en sexy lichaam. Dus wil je mooie ronde billen, stevige benen en een platte buik? Krachttraining draagt voor 100% bij aan dit doel.

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Wel of geen lidmaatschap bij een sportschool? De voordelen op een rijtje!

2 Mins read
Je hebt de knoop doorgehakt. Je beweegt veel te weinig en hier wil je echt verandering in brengen. Misschien heb je ook…
Sport & Lifestyle #MNLK

Fitnessapparatuur of losse gewichten, wat is beter?

3 Mins read
Het is nog volop gespreksvoer in de meeste sportscholen, de eeuwige discussie tussen voorstanders van fitnessapparatuur en losse gewichten. We sporten inmiddels…
Sport & Lifestyle #MNLK

Oefeningen om de bilpartij te trainen

2 Mins read
Om ons lichaam zo goed mogelijk in shape te houden, bezoeken we normaal gesproken massaal de sportschool. Met name bij de dames,…