More #MNLK

Wat je zeker moet weten als je investeert in crypto

2 Mins read

Het kan niet ontkend worden dat steeds meer mensen op zoek gaan naar alternatieve manieren om hun zuurverdiende spaarcenten meer te laten opbrengen dan door middel van de klassieke spaarvormen. Met de huidige rentes brengen deze laatste namelijk zo goed als niets meer op. Investeren in cryptomunten is aan een heuse opmars bezig en ook kleinere spaarders vinden er vlot de weg naartoe. Je leest hieronder wat het precies inhoudt en hoe je er verstandige mee omspringt.

Wat is crypto?

Cryptomunten zijn digitale valuta die verhandeld worden zonder dat daarvoor een tussenkomst voorzien is van overheden of centrale banken. Via een blockchain worden ze aangekocht en verkocht tegen de koers van dat moment. Omwille van de snelheid waarmee gehandeld kan worden, het gedecentraliseerde gegeven en de mogelijkheid tot grote winsten is investeren, kennen cryptomunten een grote populariteit.  

Bitcoin

Bitcoin is de eerste cryptomunt ooit die op de markt kwam en is en blijft zonder twijfel de meest bekende en meest gewilde. Omdat er van deze munt maar een uitgifte van 21 miljoen voorzien is, speelt Bitcoin via de markt van vraag en aanbod handig in op het principe van schaarste. 

Het ontstaan

Bitcoin zag het levenslicht in 2009 op basis van een whitepaper van Satoshi Nakamoto, een pseudoniem voor de oprichter die tot op vandaag een grote onbekende blijft. Het idee van Bitcoin was een snelle en veilige munt op de markt brengen die als betaalmiddel de huidige betaalmiddelen zou kunnen vervangen. 

De evolutie

Bitcoin maakte tussen 2009 en vandaag al een hele evolutie door en wie in de beginperiode in Bitcoin investeerde kon in enkele jaren tijd zijn kapitaal aardig zien vermenigvuldigen. In 2021 piekte de waarde van Bitcoin op een absoluut record van meer dan 50.000 euro, waarna voor deze munt, net zoals voor alle cryptomunten, zware tijden aanbraken. Op vandaag schommelt de waarde ervan tussen de 18.000 en 21.000 euro. 

De verwachtingen

Hoewel de cryptomarkten het momenteel zwaar te verduren hebben en de ene crsisi na de andere lijken te ondergaan, zijn kenners over het algemeen erg positief als het over Bitcoin gaat. Deze gevestigde waarde zal volgens hen opnieuw recordhoogtes bereiken voor zij die de tijd nemen om de koersen hun gang te laten gaan. Zo zijn vele koersen op de voet te volgen, zoals bijvoorbeeld de avalanche koers.

Enkele handige tips

Investeren in Bitcoin en eender welke ander digitale munt moet je altijd zien als een langetermijnplan. De waarde is van verschillende factoren afhankelijk en herstel na aan dal kan maanden tot zelfs jaren duren. In die zin is het dan ook een goed idee nooit al je eieren in één mand te leggen en ook hier in spreiding te voorzien. De daling van de ene munt kun je zo compenseren met een andere om toch op mooie winsten uit te komen. Benieuwd naar de actuele koers, bijvoorbeeld van Shiba inu, bekijk dan hier de Shiba coin koers.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook:

Related posts
More #MNLK

Investeren in Bitcoin: de voor- en nadelen en de risico’s

3 Mins read
Bitcoin, ’s werelds eerste gedecentraliseerde digitale munt, was de afgelopen jaren het gesprek van de dag. Hij wordt geprezen om zijn innovatieve…
More #MNLK

Zo investeer je goed in crypto

2 Mins read
Ben je aan het kijken naar manieren om te investeren in crypto? Er zijn een groot aantal opties waar je naar kunt…
More #MNLK

Wat is crypto?

2 Mins read
Men zoekt steeds vaker naar manieren om geld ’te laten groeien’. Als je geld op de bank laat staan, krijg je er…