The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Wat kan Ashwagandha betekenen voor een sporter?

2 Mins read

Ashwagandha is een plant die vele medicinale doeleinden heeft. Hij kan gebruikt worden om ontstekingen te bestrijden, het energieniveau te verbeteren en de kracht te vergroten. Voor sporters kan Ashwagandha enkele voordelen bieden die ondersteunen bij het behalen van doelen. Laten we eens nader bekijken wat de fitness supplementen Ashwagandha voor een sporter kan doen!

Het belang van fitnesssuplementen voor sporters

Een van de belangrijkste dingen voor sporters is het handhaven van hun gezondheid en conditie. Om dit te doen moeten ze voor hun lichaam zorgen en ervoor zorgen dat ze alle voedingsstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben. Dit is waar fitnesssupplementen om de hoek komen kijken. Deze supplementen helpen eventuele voedingstekorten op te vullen en zorgen ervoor dat sporters alles krijgen wat ze nodig hebben om optimaal te presteren. Ze kunnen ook helpen de hersteltijd te verbeteren, ontstekingen te verminderen meer energie geven. Kortom, fitnesssupplementen zijn een essentieel onderdeel van het dieet van elke sporter. Door ze regelmatig in te nemen kunnen sporters gezond blijven en hun prestaties verbeteren.

Wat is ashwagandha?

Ashwagandha is een kruid dat in India al eeuwenlang wordt gebruikt als een natuurlijk middel tegen allerlei aandoeningen. Ook bekend als Indiase ginseng, is ashwagandha lid van de nachtschadefamilie van planten en verwant aan tomaten en aardappelen. De wortels en bladeren van de plant worden gebruikt om medicijnen van te maken. Het kruid wordt meestal gebruikt voor verlichting van stress en angst, maar zou ook energie geven, de slaap verbeteren en een gezonde huid en haar bevorderen. De actieve bestanddelen in ashwagandha zouden verantwoordelijk zijn voor deze effecten. Bij orale inname wordt ashwagandha als veilig bestempeld. Sommige mensen kunnen echter bijwerkingen ervaren zoals maagklachten, diarree en overgeven. Ashwagandha mag niet gebruikt worden door zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Als je overweegt om ashwagandha in te nemen, praat dan eerst met een arts zodat je weet of het voor jou geschikt is.

De voordelen voor sporters van ashwaganda

Ashwagandha is een oud kruidenmiddel dat helpt te herstellen van zware inspanning. In één onderzoek waren wielrenners die ashwagandha namen voor een lange rit in staat verder en sneller te rijden dan degenen die het kruid niet namen. In een ander onderzoek hadden worstelaars die acht weken lang ashwagandha namen minder spierpijn en een groter uithoudingsvermogen. En in een derde onderzoek bleek ashwagandha de immuniteit te verbeteren bij atleten die trainden voor een marathon. Dit is logisch, aangezien ashwagandha een “adaptogeen” is, wat betekent dat je lichaam probeert aan te passen aan stress. Dus als je op zoek bent naar een voorsprong in je training, overweeg dan om ashwagandha aan je schema toe te voegen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: