The Online Lifestyle Magazine 

Drinks & Food #MNLKMore #MNLK

Wat kost de duurste chips ter wereld?

1 Mins read

Ben jij ook zo gek op chips? Chips is een snack die altijd welkom is, op wat voor gelegenheid dan ook. Bij een enorme spannende WK voetbalwedstrijd op tv eet je de spanning weg met chips. Een heerlijke avond op de bank Netflixen? Daar hoort een chipje bij! Feestje of partijtje? De chips is aanwezig, lekker en betaalbaar. Maar dan heb je de chips van St. Eriks nog niet geprobeerd.

De prijs van de duurste chips ter wereld is…

St. Eriks bierbrouwerij

St. Eriks is een bierbrouwerij uit Zweden. Deze bierbrouwers zochten een versnapering die goed paste bij hun St. Erik’s India Pale Ale. Als je een goed product hebt ontwikkeld dan wil je daar geen zakje chips uit de supermarkt bij aanraden. Dus lieten ze hun eigen chips maken en deden deze chipjes per 5 (!) stuks in een mooi zwart doosje. De prijs per doos: € 50,-. Dat betekent €10,- per chipje.

De ingrediënten

Je vraagt je natuurlijk af wat deze chips zo duur maakt? De aardappels die gebruikt zijn voor de chips komen uit de Zweedse Ammarnas bergen. Ze zijn bijzonder omdat ze slechts in kleine hoeveelheden worden geteeld. Wat de chips vooral bijzonder maakt zijn de ingrediënten. Matsutake is één van de duurste ingrediënten ter wereld. Dit is een paddenstoel die groeit in Japan, deze zijn zeer zeldzaam omdat de boom waaronder ze groeien met uitsterven bedreigd wordt. Een ander ingrediënt voor de chips wordt gevonden in de buurt van de Faeröer eilanden: truffelzeewier.

Met de hand gemaakt

De laatste reden waarom deze chips zo aan de prijs zijn is omdat ze met de hand gemaakt worden. Het Swedish National Culinary Team heeft het recept bedacht, en de chips gemaakt. Trek gekregen in een chipje van een tientje? Ze zijn helaas uitverkocht! De opbrengsten zijn naar een goed doel gegaan. De St. Eriks bierbrouwerij heeft er in ieder geval naamsbekendheid door opgedaan.

Meer te weten komen over dure dingen?