The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

De badkamer is de plek waar je heerlijk tot rust komt na een lange werkdag

1 Mins read

Of juist de dag start met een verfrissende douche! Al met al is dit ook een ruimte waar je persoonlijke smaak sterk naar voren komt. Is je badkamer na jarenlang gebruik hoog nodig aan vervanging toe of ben je onlangs verhuisd, maar spreekt de stijl je niet helemaal aan. In beide gevallen pak je maar al te graag je badkamer aan. In deze blog lees je alles over wat de kosten voor jouw badkamer kunnen bedragen.

Luxe badkamer

Maar wat zijn nou de kosten van een badkamer? Daarover meer!

Scenario 1 : Basic badkamer

Het liefste begin je zo snel mogelijk met het renoveren van je badkamer, maar wel met een klein budget. In dat geval kom je snel uit op een wastafel met badkamermeubel, een douchecabine en eventueel een standaard ligbad en toilet. Deze renovatie kost gemiddeld € 3.500 – € 5.000 voor een gemiddelde badkamer met een oppervlak van 9 m2.

Scenario 2: Gemiddelde badkamer

Hecht je veel waarde aan de stijl en kwaliteit, maar ga je niet voor design of luxe badkamermeubels? In dat geval kun je een redelijk budget hanteren, waar een inloopdouche, een ligbad, een badkamermeubel en één of zelfs twee wastafels inbegrepen zijn. Voor dit scenario kun je rekening houden met een totaalplaatje van € 5.000 – € 7.500 voor een gemiddelde badkamer van 9 m2.

Scenario 3: Luxe badkamer

Hecht je juist wel erg veel waarde aan design en stijl? En wil je daarom alleen maar alleen de beste kwaliteit in je vernieuwde badkamer? Dan moet je er rekening mee houden dat de kosten aardig op kunnen lopen. Afhankelijk van je type stijl en voorkeur, gaat het om een totaalplaatje van € 10.000 of meer voor een gemiddelde badkamer van 9 m2. In deze prijs zijn één of meerdere badkamermeubels, een dubbele wastafel, een luxe douchecabine en een luxe lig- of spabad inbegrepen.

De stijl- en materiaalkeuze dragen voor een groot deel bij aan het budget

Bovengenoemde prijzen zijn natuurlijk slechts een indicatie. De stijl- en materiaalkeuze dragen voor een groot deel bij aan het budget. Denk hierbij aan de keuze voor keramische of natuurstenen tegels voor de vloer en het type tegel dat je gebruikt voor de muur. Daarnaast kun je rekening houden met gemiddeld € 750 per m2 badkamer. Hoe groter je badkamer is, des te hoger de kosten ook op gaan lopen.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Betonlook badkamertegels zorgen voor een unieke badkameruitstraling!
Leestip -> De 3 meest bijzondere badkamers van hotels en resorts

Related posts
More #MNLK

3 tips voor het stijlvol inrichten van jouw badkamer

2 Mins read
Je wilt je badkamer een make-over geven, want deze doet het nu al vrij lang met een basisinrichting. Toen je kwam wonen…
More #MNLK

Badkamer renoveren met een minimaal budget

2 Mins read
Werk met wat je hebt Het belangrijkste onderdeel van elke badkamerrenovatie is het vaststellen van een budget voor het werk en de…
More #MNLK

Een 3D-ontwerp maken

2 Mins read
Ben je op zoek naar een nieuwe badkamer? Dan wil je natuurlijk precies weten hoe deze eruit komt te zien. Het kan…