The Online Lifestyle Magazine For Him

Cars & Tech #MNLK

Wat kost een Chromebook?

1 Mins read

De eerste laptop was pas ongeveer veertig jaar geleden beschikbaar voor het publiek. Vervolgens is de markt voor notebookfabrikanten hun producten tot in de puntjes blijven verbeteren. Na de MacBook is het de beurt aan de Chromebook. Een tool die steeds dichter bij die van Apple komt, maar verschilt door: het gebruiksgemak, de snelheid, de veiligheid en ten slotte de lage prijzen. Maar wat kost een Chromebook nou eigenlijk?

Chrome OS-besturingssysteem

Google geeft de naam van Chromebook aan zijn laptops gemaakt met het Chrome OS-besturingssysteem. Zij zijn niet de enigen, maar zij zijn de bekendste. Het was tijdens de jaarlijkse I/O-conferentie in 2011 dat ze op de Pc-markt verschenen. Sindsdien zijn er verschillende modellen uitgekomen die een belangrijkste plaats innemen, vooral in de Verenigde Staten, waar ze de verkoop van Macs hebben overtroffen. We gingen op zoek naar een van de goedkoopte en naar het beste, maar tegelijk ook duurste, Chromebook dat nu beschikbaar is.

Een Chromebook in de lagere prijsklasse

Het HP Chromebook 14 is verre van het dunste. Met een dikte van twee cm en een gewicht van bijna twee kilo is het een van de grootste Chromebook. Het heeft een opslagcapaciteit van zestien GB wat het gebruik van Windows beperkt. Het touchpad heeft het voordeel dat het groot is. U kunt er bijna uw hele hand op leggen. U kunt het kopen voor 199 euro.

De kosten van een Chromebook

Over het algemeen zal de prijs van een Chromebook niet hoger zijn dan een gemiddelde prijs van 400 euro, omdat het een beperkte functionaliteit heeft. De Chromebook 2.0 springt er echter bovenuit. Deze kost ongeveer 1000 euro. Met een mooi scherm en goede autonomie, is de Google Pixelbook 2 een efficiënt werkinstrument.

Het is perfect geschikt voor het surfen op het web door zijn scherpe en precieze tekstweergave dankzij de dichtheid van 239 pixels per inch. De foto’s en kleuren zijn bewonderenswaardig. De touch-functie is nauwkeurig en responsief, waardoor hij gemakkelijk te bedienen is met uw vingers. Op deze Chromebook is er zelfs een spraakfunctie “Ok Google” die is ingesteld om u in staat te stellen sneller te zoeken.

Check ook het verschil tussen een i5 en een i7
En deze: Wat kost een auto opladen eigenlijk

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Wat is het verschil tussen een Chromebook en een laptop?

1 Mins read
Raak jij ook in de war van de benaming Chromebook? Wat is het verschil met een normale laptop? Een Chromebook is een…