The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Wat kost een Lamborghini per maand eigenlijk?

2 Mins read

Autoliefhebbers hebben vaak felle discussies over wat nou het vetste automerk is dat er maar bestaat. Sommigen vinden Audi de vetste, anderen gaan voor de moderne Tesla’s, en weer anderen zijn van mening dat er maar één de beste kan zijn: Lamborghini. Een Lamborghini is het ultieme statussymbool, maar daarnaast natuurlijk een geweldige auto die staat voor kracht, snelheid en comfort. Zo’n vette Lamborghini komt natuurlijk niet voor niets je garage binnen rijden, want een beetje een stoere uitvoering kost tegenwoordig al gauw richting miljoen euro. Dat is ook niet gek als je beseft wat de Lamborghini auto’s allemaal onder de motorkap hebben zitten. Maar stel dat je genoeg geld gespaard hebt voor een Lamborghini Aventador, en je kunt jezelf de trotse eigenaar noemen van een van de best presterende auto’s op de markt – wat ben je dan per jaar nog kwijt aan onderhoudskosten en benzine? Dat zoeken wij voor je uit!

Benzine van de Aventador

De Aventador is een geweldige auto als het neerkomt op prestaties, maar daar staat tegenover dat de motor alles behalve zuinig rijdt en een rendement heeft van nog geen 1 op 6. 100 kilometer rijden in de Aventador kost jou als gebruiker al 17 liter brandstof, waar je in Nederland al gauw zo’n 30 euro voor af tikt. Stel dat je zoveel rijdt als een gemiddelde Nederlander iedere maand, maar dan in een Aventador: Dan stijgt je benzinegebruik dus waarschijnlijk flink.

Een gemiddelde Nederlander rijdt zo’n 22 duizend kilometer per jaar: Als je het goed berekent kost dat met de Aventador dus al ruim 370 euro per maand! Maar laten we wel eerlijk zijn: Als je zo’n vette auto hebt rijd je waarschijnlijk wel wat vaker dan als je rijdt in een Fiat Panda, dus dat bedrag pakt in de werkelijkheid meestal wat hoger uit.

Onderhoudskosten

Natuurlijk is het meest logische qua extra kosten waar je aan denkt bij zo’n dure auto, de kosten van het onderhoud. Normaal gesproken ga je er van uit dat een auto als die van Lamborghini niet snel kapot gaan en voor die prijs mag je ook wel de nodige kwaliteit verwachten. Maar het kan natuurlijk altijd zijn dat er iets gebeurt en ook een Lamborghini heeft gewoon een jaarlijkse inspectie nodig om door de APK heen te komen. De kosten van sommige veel voorkomende reparaties zijn bij een Lamborghini wel heel erg duur: de oliesystemen vervangen kost al gauw 3000 euro, en als je de E-gear versnellingsbak wil laten repareren kost dat je iets van 13.000 euro!

Gelukkig zit er bij een Lamborghini aankoop altijd een goede service inbegrepen. Hierdoor zijn de daadwerkelijke kosten van het onderhouden van een Lambo minder hoog dan je zou denken. Voor 3500 euro per jaar krijg je bij je aankoop een verzekeringspakket, waarbij alles wat mankeert aan de auto volledig wordt gerepareerd, zonder extra kosten. Als je dan toch dat gigantische prijskaartje van ongeveer een half miljoen neer gaat tellen, doe je er verstandig aan om ook die jaarlijkse onderhoudsdienst erbij te nemen. Dan weet je zeker dat er met jouw vette wagen niets gaat gebeuren, waardoor je ineens onverwachts op de fiets moet!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: De Polestar 2: Beter dan Tesla?

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Dit is wat het kost om een Lamborghini te huren

1 Mins read
Altijd al eens in een Lamborghini willen rijden? Het is mogelijk om in deze sportieve Italiaanse auto te rijden! Je kunt een…
Cars & Tech #MNLK

De prijs van de Lamborghini Huracán Performante

1 Mins read
De Lamborghini Huracán Performante is niet zomaar een auto. Net zoals zijn voorgangers, is deze Lamborghini pure kunst, maar dan wel met…
Cars & Tech #MNLK

Dit is de duurste Lamborghini ter wereld

2 Mins read
Met zijn 750 pk, 355 km/u en een spectaculaire carboncarrosserie is de pijlsnelle Lamborghini Veneno de duurste Lamborghini ter wereld. Hij kost…