The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Wat kost een personal trainer?

1 Mins read

Gemiddeld kosten personal trainers tussen de €40,- tot €90,- per uur. Locatie, de duur van de training, het aantal sessies en type sessie (groepstraining of persoonlijke training) hebben allemaal invloed op de totale kosten van het inhuren van een personal trainer om u te helpen je fitnessdoelen te bereiken.

Geïndividualiseerde fitnesstrainingen in een-op-een of kleine groepen

Personal trainers bieden geïndividualiseerde fitnesstrainingen in een-op-een of kleine groepen. Deze professionals helpen je bij het bereiken van jouw doelen. Of je nu net een paar procent lager wilt gaan in je vetpercentage of tien kilo af wilt vallen, het is allemaal mogelijk. Ook bieden ze vaak voedingsadvies en stellen een aangepast trainingsplan op om zelf te oefenen.

Wat beïnvloedt de kosten van een personal trainer?

Enkele factoren zijn van invloed op de totale kosten van een personal trainer, waaronder de frequentie en duur van sessies, evenals de locatie van training. Trainers bieden gewoonlijk sessies van 30, 60 of 90 minuten aan, en klanten betalen doorgaans per sessie. Trainingssessies kunnen een eenmalige aangelegenheid zijn of dagelijks, meerdere keren per week of wekelijks worden herhaald.

De duur van de sessie hangt af van je algehele fitnessdoel en wat je wilt bereiken. Als je bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in gewichtsverlies en flexibiliteit, zijn je sessies mogelijk aan de langere kant, omdat je oefeningen duurtraining en een langzamere rek- of yogasessie omvatten. Uiteindelijk, hoe meer onderwerpen of fitness routines worden behandeld, hoe langer de sessie en hoe hoger de kosten.

Een sessie van een personal trainer:

Groepstraining versus persoonlijke training

Een een-op-een personal training sessie kost meer dan een groepstraining. Individuele training biedt specifieke aandacht voor de individuele behoeften van de cliënt en is flexibeler voor het aanpakken van specifieke blessures, persoonlijke voeding en algemene doelen. Groepslessen kunnen door de klant of de trainer worden georganiseerd, maar meestal is het voor de klant comfortabeler om een paar vrienden te verzamelen voor een trainingssessie om de kosten per persoon te verlagen.

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Wel of geen lidmaatschap bij een sportschool? De voordelen op een rijtje!

2 Mins read
Je hebt de knoop doorgehakt. Je beweegt veel te weinig en hier wil je echt verandering in brengen. Misschien heb je ook…
Sport & Lifestyle #MNLK

Fitnessapparatuur of losse gewichten, wat is beter?

3 Mins read
Het is nog volop gespreksvoer in de meeste sportscholen, de eeuwige discussie tussen voorstanders van fitnessapparatuur en losse gewichten. We sporten inmiddels…
Drinks & Food #MNLK

5 tips om snel van je buikje af te komen

2 Mins read
Je bent al een tijdje goed bezig. Je sport een paar keer in de week en je let op je voeding. Langzamerhand…