The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Wat kost een Tesla?

1 Mins read

We weten inmiddels allemaal dat elektrisch rijden de toekomst is. Moesten we er een tiental jaar geleden nog erg aan wennen, inmiddels is het zelfs hip om in een elektrische auto te rijden. Je wordt gezien als een man die bewuste keuzes maakt en meegaat met zijn tijd. De reden dat de elektrische auto hip is geworden is grotendeels te danken aan 1 merk: Tesla. Bijna alle autofabrikanten bieden inmiddels een model in het elektrische segment, maar een Tesla blijft de ultieme elektrische auto. Een van de meest gezochte termen op Google is zelfs: Wat kost een Tesla?

Nou, wat kost een Tesla dan?

Wanneer je een Tesla wilt kopen, kun je inmiddels kiezen uit 4 verschillende modellen. De prijs van een Tesla varieert daarom ook per model. Het goedkoopste model is de Tesla Model 3. Deze koop je net onder de €50.000. Model S en Model X zijn de duurdere types in het assortiment van Tesla. Deze kosten respectievelijk €90.000 en €93.000. Je kunt dus zeggen dat de prijs voor een nieuwe Tesla ligt tussen de €50.000 en €95.000.

De verschillende modellen van Tesla

De eerste Tesla die ooit op de markt verscheen was de Roadster. Het assortiment is nu uitgebreid naar 4 modellen. De absolute spil in het de line-up is het Model S. Deze verscheen in 2012 op de markt en er zijn inmiddels 7 uitvoeringen van.

Model X verscheen in 2015. Dit nieuwe model van het bedrijf van Elon Musk zorgde voor flink wat opschudding. Model X is een razendsnelle auto, met deuren die prachtig openen en veel ruimte voor de gebruikers.

Model 3 was, je raad het al, het derde model van Tesla. Na de eerste twee modellen werd Tesla geroemd, maar ook al onbereikbaar gezien voor de meesten onder ons. Tesla verraste door een prachtige elektrische auto in de markt te zetten die nog geen €50.000 kostte.

Tesla blijft nieuwe modellen uitbrengen. In 2019 kwam Model Y op de markt. Op basis van het Model S werd een compacte crossover geproduceerd die je nieuw kunt kopen voor €57.000.

Check ook: De Porsche Cayenne E-Hybrid en de PAL-V

Related posts
More #MNLK

Zo bereid je je voor op een lange autorit

2 Mins read
Het wordt steeds aantrekkelijker om met de auto op vakantie te gaan. Je kunt vertrekken wanneer je wilt, je hebt geen gedoe…
Cars & Tech #MNLK

Tips om tweedehands spullen te verkopen

3 Mins read
Een extra zakcentje is altijd lekker. Of dat nu is omdat je krap bij kas zit of wilt sparen voor iets moois….
Cars & Tech #MNLK

De Polestar 2: Beter dan Tesla?

2 Mins read
Geef nou toe: Ooit waren elektrische auto’s een beetje een grap. De eerste elektrische edities van de meeste automerken waren niet veel…