Wat krijgt een Youtuber per miljoen views betaald?

Je hebt ongetwijfeld ook wel eens nagedacht of het maken van Youtube-video’s niet wat voor jou is. Je hoort immers links en rechts allemaal goede verhalen over hele welvarende hobbyisten die van hun passie hun werk hebben kunnen maken.

De hamvraag is echter; wat verdien je nou eigenlijk met Youtube? Hoeveel dollars krijg je in je account als je een miljoen views hebt gescoord?

We hebben het antwoord gevonden in de uiterst transparante vlog van MattDoesFitness die viraal ging met één van zijn trainingsvideo’s. Hij scoorde maar liefst 15.8+ miljoen views en verdiende daar 33.668 dollar mee. Dat is een gigantische hoeveelheid voor slechts één video!

De meeste video’s gaan echter niet viraal en scoren meestal minder dan één miljoen views. Het gemiddelde is volgens Matt dat je ongeveer 2300 dollar per miljoen views scoort. Er zijn diverse variaties hierop mogelijk die het minder of méér maken (zoals meerdere advertenties, betere merken en video’s die langer dan 10 minuten zijn). Je kunt er dus wel op rekenen dat je flink wat geld kunt verdienen met het starten van een Youtube-carrière!