The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Wat krijgt een Youtuber per miljoen views betaald?

1 Mins read

Je hebt ongetwijfeld ook wel eens nagedacht of het maken van Youtube-video’s niet wat voor jou is. Je hoort immers links en rechts allemaal goede verhalen over hele welvarende hobbyisten die van hun passie hun werk hebben kunnen maken.

De hamvraag is echter; wat verdien je nou eigenlijk met Youtube? Hoeveel dollars krijg je in je account als je een miljoen views hebt gescoord?

We hebben het antwoord gevonden in de uiterst transparante vlog van MattDoesFitness die viraal ging met één van zijn trainingsvideo’s. Hij scoorde maar liefst 15.8+ miljoen views en verdiende daar 33.668 dollar mee. Dat is een gigantische hoeveelheid voor slechts één video!

De meeste video’s gaan echter niet viraal en scoren meestal minder dan één miljoen views. Het gemiddelde is volgens Matt dat je ongeveer 2300 dollar per miljoen views scoort. Er zijn diverse variaties hierop mogelijk die het minder of méér maken (zoals meerdere advertenties, betere merken en video’s die langer dan 10 minuten zijn). Je kunt er dus wel op rekenen dat je flink wat geld kunt verdienen met het starten van een Youtube-carrière!

Related posts
More #MNLK

Hoe laat je je geld meer waard worden, in plaats van minder?

2 Mins read
Iedereen die geld heeft, of dat nu veel of weinig is, vind het prettig als dat meer waard wordt. De waarde gelijk…
More #MNLK

Hoeveel verdient Cristiano Ronaldo?

1 Mins read
Of je nu een voetbalfan bent of niet, iedereen kent zijn naam. Omdat hij zo succesvol is. Zowel in zijn sport als…
More #MNLK

Wat doet intensief gebruik van de smartphone met je?

1 Mins read
De smartphone is onmisbaar geworden in onze digitale samenleving. Of het nu voor school, werk of eigen gebruik is: vrijwel overal gebruiken…