The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Wat moet je weten over de elektrische step?

2 Mins read

Elektrische steps worden steeds populairder. Dat is heel begrijpelijk. Op deze manier reis je snel van a naar b en je belast het milieu helemaal niet. De steps zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.

Elektrische step voor een kind

Ook vroeger hadden veel kinderen al een step. Toen was het voornamelijk speelgoed. Wie had er als kind niet zo’n step waarmee je zelf goed moest bewegen om vooruit te komen? De step heeft, net als de meeste dingen, een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Zo zijn er nu dan ook elektrische steps voor kinderen. Uiteraard is het van belang om de veiligheid goed in de gaten te houden. Zeker bij vrij jonge kinderen. In Nederland mogen de meeste elektrische steps nog niet op de openbare weg rijden. Dat geeft dus van te voren al een extra stukje veiligheid.

Onder de 8 jaar mogen kinderen nog helemaal niet op deze step. Vanaf die leeftijd zijn er een aantal leuke modellen verkrijgbaar. Heel handig is de kick-start die een stukje extra veiligheid biedt. Het kan handig zijn om voor een inklapbaar model te kiezen, zodat je de step makkelijk mee kunt nemen in de auto.

Step voor volwassenen

Wil je de step op de openbare weg gebruiken? Dan zijn er een aantal regels waaraan voldaan moet worden. Zo moet de step bijvoorbeeld aangemeld en goedgekeurd worden door de Rijksoverheid. Ook moet de bestuurder minimaal de leeftijd van 16 jaar hebben. Vervolgens is het altijd verplicht om op het fietspad te rijden en moet de step een goede verlichting hebben. Tenslotte moet de step een goedkeuringsnummer hebben. Soms is het lastig om dit precies te checken. Eventueel kan er contact opgenomen worden met de betreffende fabrikant. Dan is deze informatie in ieder geval correct.

Accu bij elektrische step

Zowel bij een elektrische step kind als bij een step voor volwassenen is het van belang om te kijken hoe het zit met de accu. Hoe groot zijn de ritten die je wilt maken? Hoe groter de accu, hoe verder je uiteraard kunt steppen. Als je informatie zoekt over een bepaalde step, dan wordt altijd de actieradius vermeld. Houd echter ook rekening met een aantal andere factoren om teleurstellingen te voorkomen. Ook bijvoorbeeld de banden van de step en het gewicht van de bestuurder spelen een rol bij de afstand die je kunt afleggen. Over het algemeen rijden de steps 45 minuten als ze net zijn opgeladen.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Wat kost een elektrische auto opladen nou eigenlijk?
Leestip -> Bekijk hier 3 ideale elektrische steps met zadel