The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Wat neem ik mee tijdens mijn rondreis?

2 Mins read

Oké, je hebt besloten en je gaat het doen! Je hebt een tijdje gespaard en wil de tocht van je leven maken. Alleen of met vrienden: het wordt hoe dan ook iets om nooit te vergeten. Een rondreis door verschillende landen waarin je nieuwe mensen gaat ontmoeten en jezelf echt leert kennen. De grote dag nadert; wat neem je mee op je rondreis?

Waarschuwing vooraf

Een van de meest gemaakte fouten die we maken als we op reis gaan is dat we te veel inpakken. Nu is dat voor een warme strandvakantie aan de Algarve niet zo’n ramp. De taxi brengt je wel netjes naar het hotel en terug. Maar op het moment dat je echt gaat rondreizen voor langere tijd is elke kilo extra op je rug een belasting. Laten we daarom samen kritisch kijken naar wat je mee kan nemen.

De basis: backpackerstas

Om te beginnen nemen we een stevige en vrij grote backpackerstas mee. Een beetje cliché misschien, maar hé het zorgt er wel voor dat je voldoende spullen gemakkelijk mee kan nemen en ze ook nog eens droog blijven als je onverhoopt ergens een buitje – of tropische storm – tegenkomt. Kies een goed merk met voldoende verschillende vakjes. Je wil niet elke keer je hele tas overhoop halen om je zwembroek of e-reader te pakken.

Backpack

Inhoud tas

Ondergoed, sokken, t-shirts, een of twee goede warme truien, lange broeken en korte broeken en wellicht een extra paar schoenen. Pas je kledingkeuze ook aan op wat je gaat doen. Naar de tropen vergt misschien een paar stevige teenslippers, terwijl als je ’s avonds ook nog weleens uit wil gaan je ook gewoon je normale sneakers mee wil nemen. Loop sowieso op goede stevige wandelschoenen!

Vergeet trouwens ook niet om een paar stickers op je tas te doen wanneer je op rondreis gaat, voor de herkenbaarheid. Schrijf je naam, telefoonnummer en e-mailadres ook op een paar plekken op in je tas op. Het kan de gouden tip zijn als je je tas kwijtraakt. Neem ook een klein tasje met verzorgingsproducten mee. Shampoo, je tandenborstel, een kam, deodorant en een scheermesje zijn onderweg heel prettig.

Rondreizen

Pasjes, elektronica, cadeautjes

Zorg dat je je pasjes op orde hebt. Je kan betalen met je pinpas, creditcard maar heb ook altijd wat cash bij je voor het geval dat. Daarnaast je zorgpasje en natuurlijk je rijbewijs en paspoort. Verder wil je ongetwijfeld contact houden met het thuisfront. Neem je telefoon mee – ook handig om lokale hotels of hostels te regelen – en vergeet je oplader niet! Een e-reader is ontzettend handig als je van lezen houdt. Neem trouwens ook een paar mini-cadeautjes mee uit Nederland. Die kan je onderweg weggeven aan mensen die je helpen. Dat wordt altijd zeer gewaardeerd.

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
Relax & Travel #MNLK

5x de beste backpacks voor op reis

1 Mins read
Je gaat binnenkort backpacken door Azië, Zuid-Amerika, Australië of Midden-Amerika. In alle gevallen wil je comfortabel reizen en kunnen vertrouwen op een…