The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Wat te doen met je eerste grijze haar?

1 Mins read

Voor veel mannen die de leeftijdsgrens van 35 passeren, is het en behoorlijk schrikbeeld: het verschijnen van de eerste grijze haren. Natuurlijk is het een schrale troost dat vrouwen doorgaans op wat oudere mannen vallen, dus daar zit het probleem niet. Toch stelt de gemiddelde man het krijgen van grijs haar het liefst zo lang mogelijk uit. Maar hoe ga je om met je eerste grijze haren?

Krijg je grijze haren?

Het haar verven

Als je ouder wordt neemt de hoeveelheid pigment in je haar af. Dit is een van de belangrijkste oorzaken van grijs haar. Uit onderzoeken blijkt dat waterstofperoxide zorgt voor de afbraak van de stof melanine, waardoor het haar bij het ouder worden grijs gaat kleuren. De snelste oplossing? Kies voor een kleurtje en laat je haar regelmatig verven bij de kapper, of doe dit gewoon thuis!

Zet regelmatig walnoten op het menu

Als je haar grijs begint te worden, is dit geen proces dat je lijdelijk hoeft te ondergaan. Er zijn namelijk handige huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om je eigen ‘vergrijzing’ tegen te gaan. Regelmatig walnoten eten heeft bijvoorbeeld een bewezen preventieve werking tegen het grijzer worden. In walnoten zitten naast koper veel vitamine B, vitamine E en Omega 3-vetzuren, die het haar glans en kracht geven. Koper is cruciaal, omdat deze stof melanine aanmaakt en het haar kleur en volume geeft.

Grijze haren

Niet roken en minder stressen

Roken en stress funest voor de kwaliteit van je haar. Het klinkt simpel, maar stoppen met roken is dus het devies. Probeer daarnaast elke dag voldoende te ontspannen en minder te stressen om het vergrijzingsproces op een natuurlijke manier af te remmen.

Anti-grijs producten gebruiken

Tegenwoordig zijn er diverse effectieve anti-grijsproducten op de markt, die de juiste voedingsstoffen bevatten om het grijs worden van het haar tegen te gaan omdat ze waterstofperoxide afbreken. In deze producten zit naast koper ook de stof L-tyrosine, en quercetine, die het haar vitaal en jong helpen te houden.

Feedback voor de redactie? -> redactie@mnlk.nl