The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Wat te doen met je geld tijdens de corona-crisis en de komende recessie?

1 Mins read

2020 is voor niemand volgens plan aan het verlopen. De corona-crisis, de lockdown en de komende monster-recessie gaan dit jaar een uiterst merkwaardige maken.

Wat is wijsheid voor 2020?

Dit jaar zal voor velen een strijd van financieel proberen te overleven worden, maar mocht je wat centjes hebben, dan is het wijsheid om het aan het werk te zetten. Sowieso is het verstandig om even de hand op de knip te houden wat betreft onnodige uitgaven in de ietwat luxere categorie (nieuwe smartphone, dikkere auto, nieuwe bestrating in de tuin etc.). Het is juist vooral nu essentieel om geld achter de hand te hebben. Mocht de recessie echt doorslaan, dan is het een hele geruststellend idee dat je minstens een half jaar tot een jaar het gaat redden.

Mocht je huiverig zijn om überhaupt geld te spenderen, te investeren of te beleggen, dan is het wijsheid om een rekening uit te zoeken waar je tenminste nog enigszins rente op kan verdienen.

Dan blijft je geld in ieder geval enigszins intact wanneer deze crisis ten einde komt. Vergelijk spaarrentes om te zien waar je meer rente krijgt. Het kan namelijk aardig schelen, vooral op langer termijn. Reken er ook maar op dat 2020 een lang jaar wordt en dat we allen nog diverse slimme en vooral geldbesparende moves uit de kast moeten toveren om hier heelhuids doorheen te komen.

Wat ga ik doen?

Wat ik dit jaar ga doen? Volop investeren juist, met name tijd en energie in mijn business. Zorgen dat alle onderdelen optimaal lopen zodat ik 2020 enigszins positief door ga komen (lees: de inkomsten blijven lopen, dat ik blijf beleggen op de S&P500 en mijn spaargeld intact houdt). Speel het slim, blijf bescheiden en doe simpelweg elke dag je best. Dat is mijn advies voor dit komende jaar.

Wie ook druk in de weer is om zijn financiën op niveau te houden is, is Youtuber Improvement Pill. Hij maakte deze informatieve animatievideo en deelt daarin exact wat zijn stappenplan is. Dat zijn een boel goede praktische tips om zelf ook toe te passen!


Check ook: RTL Z zoekt uit: ‘Hoeveel geld heb je nodig om rustig te kunnen leven?’
Related posts
More #MNLK

Hoe pak je beleggen aan?

2 Mins read
Met een goede strategie voor je beleggingen zorg je ervoor dat de risico’s laag blijven en dat het rendement (als alles volgens…
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…
More #MNLK

Hoe laat je je geld meer waard worden, in plaats van minder?

2 Mins read
Iedereen die geld heeft, of dat nu veel of weinig is, vind het prettig als dat meer waard wordt. De waarde gelijk…