The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Wat te doen tijdens een stedentrip in Amsterdam?

2 Mins read

Amsterdam is een van de grootste, maar ook een van de bekendste steden in Nederland. Het is dan ook de hoofdstad van het land. Voor toeristen is het zeker de moeite waard om deze stad een bezoekje te brengen, maar ook voor Nederlanders zelf is het een prachtige stad om eens lekker te bezoeken tijdens een stedentrip. Maar wat is er eigenlijk te doen? Of wat is de moeite waard om te doen wanneer je besluit om een stedentrip naar Amsterdam te doen?

Een coffeeshops en rondvaarttochten in Amsterdam

Wat natuurlijk niet mag ontbreken aan je city trip in Amsterdam is een rondvaart. Amsterdam is een stad met grachten. Door deze grachten is het erg leuk met een eigen bootje rond te varen, maar ook vele mensen kiezen ervoor om een rondvaart te maken. Dit komt omdat de hoofdstad van Nederland al meer dan 700 jaar bestaat. Het kent dus verschillende bijzondere plekken die er te ontdekken zijn.

Maak een prachtige boottocht langs deze historische plekken. Vanaf het moment dat je in de boot stapt tot het moment dat je de gesproken tour doet, is het al een hele belevenis. De panden die langs de grachten zijn gebouwd, staan er al jaren. Dit is goed te zien aan de manier waarop de gebouwen gebouwd zijn. Vroeger hadden deze een belangrijke functie en werden ze als handelsgebouwen gebruikt. Nu is de functie niet meer hetzelfde en worden deze gebouwen voornamelijk bewoond. Maar dit maakt ze zeker niet minder aantrekkelijk om naar te kijken.

Eén van de bekende bezienswaardigheden zijn de coffeeshops, het is bekend dat er een coffeeshop in Amsterdam te vinden is, maar niet één. Je kunt hier gezellig een kopje komen drinken of genieten van andere bekende specialiteiten, kijk bijvoorbeeld eens op: http://www.hunters-coffeeshop.com/. Het is een hele bekende plek voor toeristen vanuit het buitenland en ook een gewilde plek voor inwoners van de stad zelf en voor de mensen die buiten Amsterdam wonen.

Musea en wandelen

Amsterdam is het zeker waard om het van dichtbij te bekijken. Als je je bedenkt dat de stad een zeer rijke geschiedenis kent waarvan de sporen nu nog steeds te zien zijn, is het zeker een moeite waard om er eens lekker doorheen te wandelen en de gebouwen te bekijken. Ben je meer cultureel ingesteld? Dan kun je ook verschillende musea bezoeken, zoals de welbekende Madame Tussaud (https://www.madametussauds.com/amsterdam/). Leer er over de rijke geschiedenis, de moderne en de oude kunst en geniet er van de cultuur.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Top 5 magische plekjes in Nederland

Related posts
Relax & Travel #MNLK

NEMO science museum: het leukste dagje uit in wetenschap en techniek

5 Mins read
NEMO science museum is een wetenschap- en technologiemuseum in Amsterdam. Nu klinkt dit misschien erg saai, maar NEMO is verre van dat….
More #MNLK

Een Instagram museum bezoeken?

2 Mins read
Als jij bij het woord museum denkt aan een plek waar je kunst gaat bekijken en waar je vooral heel stil moet…
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Aanstaande zaterdag 16 februari doen we mee met de Wim Hof Methode in Amsterdam!

2 Mins read
We waren al een langere tijd onder indruk van Wim Hof’s ontdekte methodes, maar hebben nog nooit de stap gewaagd om mee…