The Online Lifestyle Magazine 

Gaming #MNLK

Wat we tot nu toe weten over Vampire the Masquerade Bloodlines 2 First Blood Edition

1 Mins read

Masquerade Bloodlines was in 2004 commercieel gezien niet echt een groot succes, maar volgens game liefhebbers was het wel degelijk een goed spel. De karakters, het verhaal en de missies konden rekenen op veel complimenten. En aangezien de game destijds moest concurreren met andere grote spellen die tegelijkertijd uitkwamen was het allemaal nog niet zo slecht en behaalde de game zelfs een cultstatus. De opvolger, Masquerade Bloodlines 2 First Blood Edition, werd dan ook in 2019 aangekondigd. Dat wordt na bijna 16 jaar ook weleens tijd. Nu de release datum dichterbij komt kijken we hieronder wat er tot nu toe bekend is over de game.

Hoe gaat het spel eruit zien?

Het spel verplaatst zich van Los Angeles naar het noordelijke Seattle. De vampieren gemeenschap is hier uit elkaar gevallen en verschillende mensen willen de macht. Wanneer het spel begint bevindt je karakter zich middenin een tijd waarin een groep vampieren mensen ontvoeren en dwingen te veranderen in vampieren. Dit mag niet zonder toestemming van de leider, met als straf de dood van jou en je familie. Maar er is niemand meer met de echte macht, wat leidt tot grote chaos. In deze wereld ontmoet je vele bekende karakters en moet je missies uitvoeren.

De release van Vampire the Masquerade Bloodlines 2 First Blood Edition

De game wordt in 2021 verwacht, maar het is nog niet bekend wanneer precies. Eigenlijk was het de bedoeling dat het spel in maart 2020 uitkwam maar dit is dus niet gelukt. De reden dat dit niet is gelukt is dezelfde als waarom men de precieze datum niet wil noemen; ze willen het best mogelijk spel maken en nemen hiervoor de tijd die nodig is. De makers leggen de lat hoog, en daarmee nemen de verwachtingen alleen maar toe.

Aangezien de PlayStation 5 uitkomt en er vele games rond die tijd zullen verschijnen is de concurrentie wederom niet mals. De verwachtingen zijn echter dat ondanks dat, Vampire the Masquerade Bloodlines 2 First Blood Edition toch wel weer eens kan uitgroeien tot een geliefd spel.

Bestellen van de game kan bijvoorbeeld bij Gamemania. (Zie de releasedatum)

Check ook: Cloudpunk; een game die je in huis moet hebben of niet?