The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Wat weet je van de e-sigaret?

1 Mins read

De e-sigaret is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en dat is niet zo vreemd want roken zit al jarenlang in het verdomhoekje.

Steeds meer verstokte rokers beseffen zich hoe schadelijk het roken van nicotine is voor hun gezondheid. Stoppen met roken is een belangrijke stap naar een gezond en sportief lichaam. Een e-sigaret heeft minder schadelijke en een lagere concentratie stoffen dan een tabakssigaret. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit geeft aan dat de e-sigaret een goed hulpmiddel is bij het stoppen met roken.

De voordelen van een e-sigaret

Als je begint met het roken van een e-sigaret zal je direct al de voordelen ervaren. Verreweg het grootste voordeel van een e-sigaret is dat je kiest voor een gezond alternatief voor roken. Hieronder de voordelen op een rij:

 • De e-sigaret bevat geen kankerverwekkend teer
 • De e-sigaret bevat geen koolmonoxide en stikstofmonoxide. Deze zijn slecht voor longen, hart en bloedvaten
 • De hoeveelheid nicotine die je binnenkrijgt, bepaal je zelf
 • Geen vieze, stinkende rook
 • De e-sigaret is niet brandgevaarlijk
 • Je conditie wordt beter
 • Nooit meer bruine tanden en gele vingers
 • De e-sigaret is uiteindelijk een stuk goedkoper
 • De e-sigaret mag je (bijna) overal (aan-)opsteken, dus ook binnen

Wat is een e-liquid?

De e-liquid is een belangrijk onderdeel van de e-sigaret. Deze vormt in feite de brandstof van de sigaret en heeft te maken met de smaakstoffen die de e-liquid bevat. De smaakstoffen worden door een verdamper omgezet in damp (de rook) die je inademt. Je hebt tegenwoordig een grote keuze uit verschillende soorten e-liquids, zoals de populaire fruitsmaken aardbei en appel.

Waar moet je nog meer op letten?

 • Koop nooit een e-sigaret alleen op hoe deze eruit ziet.Een e-sigaret kan met een mooie schermpje en display’s vaak ingewikkeld zijn voor een beginner om effectief te gebruiken. Verder kunnen de vele instelmogelijkheden ook leiden tot een verkeerde instelling.
 • Luister niet alleen naar advies uit je omgeving.
  Zij hebben door het gebruik van de e-sigaret wellicht meer kennis en ervaring dan jij maar maak zelf je eigen keuze of laat je adviseren door een winkel.
 • Koop als start geen ingewikkelde e-sigaret met allemaal toeters en bellen.Zorg dat je een e-sigaret aanschaft die je zelf eenvoudig kunt vullen en instellen. Zonder hulp van buitenaf.

Related posts
More #MNLK

E-Liquid voor in je e-sigaret

2 Mins read
Je hebt misschien ooit al eens gehoord van e-liquid, maar wat is e-liquid nou precies en waar moet je op letten als…
Sport & Lifestyle #MNLK

Stoppen met roken? Het kan met dit stappenplan

2 Mins read
Een groot percentage rokers heeft weleens het voornemen gehad om te stoppen. Sommigen slaagden, sommigen stelden het uit en weer anderen hielden…
Business & Luxury #MNLK

De vele voordelen van VPN Nederland en waarom jij niet zonder kan

2 Mins read
Er zijn veel verschillende voordelen voor het aanschaffen van een professionele en betrouwbare VPN. Veel meer voordelen dan je denkt. Sterker nog,…