The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Wat zijn de best betaalde banen in Nederland?

1 Mins read

Wanneer je een beroep wil kiezen, is het natuurlijk het allerbelangrijkste of je dit leuk vindt om te doen. Daarnaast moet je er ook geschikt voor zijn en over de juiste vaardigheden en capaciteiten beschikken. De financiën spelen voor veel mensen echter ook een belangrijke rol. Maar wat zijn nu eigenlijk de best betaalde banen in Nederland? Het wordt hieronder voor je op een rijtje gezet.

Voorzitter raad van bestuur (RvB)

Iedere middelgrote of grote organisatie beschikt over een raad van bestuur. Deze heeft de leiding over de gehele organisatie. De voorzitter van het raad van bestuur is eindverantwoordelijk voor de organisatie en de prestaties die geleverd worden. Dat is een behoorlijk verantwoordelijke taak maar daar krijg je dan ook behoorlijk veel voor betaald. Een gemiddeld jaarsalaris bedraagt namelijk 467.500 euro bruto.

Gezagvoerder vliegtuig

Nog zo’n verantwoordelijke taak. Als gezagvoerder en je de hoogste in rang aan boord van het vliegtuig, schip of ruimtevaartuig. Je hebt daarmee meestal flink wat bemanningsleden onder je staan. Vooral de gezagvoerder in een vliegtuig verdient behoorlijk veel geld. Het gemiddelde salaris van een gezagvoerder in een vliegtuig is 220.500 euro bruto. Dit is bovendien slechts een basissalaris.

Chirurg

Een chirurg is degenen die de operaties uitvoert. Elke dag heeft hij of zij dus het leven van vele mensen in handen. Er zijn veel specialismen binnen dit vakgebied en de salarissen lopen dan ook erg uiteen. Wel is algemeen bekend dat je als chirurg veel meer kunt verdienen wanneer je een eigen praktijk begint. Het gemiddelde bruto jaarsalaris van een chirurg is 210.000 euro.

Chirurg

Overige goed betaalde beroepen

Andere zeer goed betaalde banen in Nederland zijn:

  • Minister: 160.000 euro bruto
  • Orthodontist: 126.000 euro bruto
  • Piloot: 123.000 euro bruto
  • Notaris: 82.000 euro bruto
Related posts
Business & Luxury #MNLK

Eigen bedrijf? Op deze manieren kun je klanten laten betalen!

2 Mins read
Als je een eigen bedrijf hebt, is de kans groot dat je producten of diensten verkoopt. Met name als je werkt binnen…
Business & Luxury #MNLK

Waarom je een persoonlijke webpagina over jezelf moet hebben

2 Mins read
Wil je meer succes op het internet? Heb dan een persoonlijke webpagina! Veel mensen zijn hier nog steeds niet van overtuigd, maar…
More #MNLK

Waar maken succesvolle mannelijke ondernemers allemaal gebruik van?

2 Mins read
Als je succesvol wilt worden als ondernemer, is het belangrijk om te weten wat de succesfactoren zijn. In dit artikel bespreken we…