Business & Luxury #MNLK

Wat zijn de kosten bij Bunq?

1 Mins read

Hoe open minded wij Nederlanders ook zijn, op bepaalde vlakken blijven we toch een traditioneel volk. Dat geldt zeker ook als het gaat om de keuze voor een bank. In dit artikel is informatie te vinden over de kosten van het bankieren bij Bunq, zowel voor de zakelijke klant als voor de particulier.

De laatste jaren hebben een aantal andere banken het aangedurfd om het bankieren nieuw leven in te blazen. Een voorbeeld van zo’n bank is Bunq.

YouTube video

Wat is Bunq?

Bunq is eigenlijk een IT bedrijf die een bankvergunning heeft gekregen. Hun diensten zijn dan ook geheel online via een app. Deze app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Bunq is dus simpelweg gezegd bankieren met je smartphone. Via de app kun je internetbankieren zoals je gewent bent bij reguliere banken. Je krijgt ook gewoon een pinpas of creditcard.

Het bijzondere van Bunq

De Nederlandse bank geeft nog maar zelden een bankvergunning aan een nieuw bedrijf. Bunq heeft deze wel gekregen. Dit betekende veel voor het bedrijf, maar is ook voor de klant van belang. Want als Bunq failliet zou gaan, dan wordt je spaargeld tot €100.000 vergoed door de Nederlandse Bank.

De kosten van Bunq (particulier en zakelijk)

In de loop van de jaren zijn de rekeningen van Bunq regelmatig veranderd van naam en opzet. In 2020 biedt Bunq drie soorten rekeningen aan voor particulieren: Supergreen, Premium en Travel. De Travel is een gratis rekening die verder weinig mogelijkheden biedt. De Supergreen is gericht op mensen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, deze rekening kost €16,99 per maand. De Premium rekening voor particulieren kost €7,99 per maand.

Voor een zakelijke rekening kun je ook terecht bij Bunq. De Business Supergreen kost €19,99 per maand, Bunq Business kost €9,99 per maand.

De Supergreen rekening is een bankrekening die duurzaamheid heel serieus neemt; je kunt als klant zelf bepalen of en hoe je geld wordt geïnvesteerd; je kunt kiezen om bomen te laten planten voor elke €100 die je uitgeeft, en je krijgt een metalen bankpas in plaats van een plastic exemplaar!

Feedback voor de redactie? -> info@mnlk.nl

Leestip -> De duurste camper ter wereld kost…?
Leestip -> De duurste koptelefoon is…?