The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Wat zijn de populairste WordPress Plugins?

2 Mins read

Met de juiste WordPress plugins haal je het meeste uit je website. In de WordPress Directory vind je meer dan 50.000 plugins die jouw website mooier, sneller of overzichtelijker maken. Er zijn plugins die de functionaliteit verbeteren, de pagina’s sneller laten laden of jou meer inzicht geven in de statistieken van je website. Maar er zijn ook plugins voor Social Media, voor optimalisatie van de vindbaarheid voor zoekmachines (SEO), of handige anti-spam plugins. Met zo veel goede opties, die vaak ook nog eens gratis zijn, is het zonde om geen gebruik te maken van plugins voor je WordPress website. Maar wat zijn nou de beste en meest handige plugins in dit enorme aanbod?

We hebben de populairste WordPress Plugins op een rijtje gezet

Akismet

Akismet is de meest gedownloade anti-spam plugin uit de WordPress Directory. Akismet filtert reacties en vergelijkt die met bekende spam uit hun wereldwijde database. Zo onderschept deze plugin reacties en berichten via contactformulieren met schadelijke inhoud. Een musthave voor iedere website!

Yoast SEO

Deze van oorsprong Nederlandse plugin is één van de meest populaire plugins voor zoekmachine optimalisatie. Met rode, oranje of groene lampjes toont Yoast aan of jouw artikel voldoende SEO-proof is. Als het belangrijkste zoekwoord vaak genoeg voorkomt en het artikel lang genoeg is krijg je groen licht. Zo niet, dan krijg je oranje of rood en kun je verder optimaliseren. Ook kun je previews zien van je blogposts, en zien hoe deze verschijnen in de zoekresultaten. De premium versie van Yoast heeft nog veel meer mogelijkheden en een jaar gratis extra support van het Yoast-team.

Jetpack

Jetpack biedt verschillende functies in één plugin. Zo kun je je website ermee beveiligen, de prestaties en snelheid van je website verbeteren, statistieken makkelijk bijhouden en gebruik maken van SEO-hulpmiddelen. Met meer dan dertig functies is Jetpack een handige alles-in-één plugin.

Woocommerce

De gratis Woocommerce-plugin is ideaal als je een webshop wilt beginnen, of een webshop wilt toevoegen aan een bestaand website. De plugin is helemaal aanpasbaar aan jouw wensen, en heeft veel gratis en betaalde uitbreidingsmogelijkheden. Zo kun je het uiterlijk van je webshop aanpassen met verschillende themes, extensies toevoegen die helpen bij de marketing, en kiezen uit uitgebreide opties voor betaling en verzending.

Wordfence Security

Goede beveiliging voor je website is onmisbaar. Wordfence Security is een firewall en malware scan die beschermt tegen hacks, brute-force aanvallen en malware. De firewall identificeert en onderschept verdachte inhoud en beschermt tegen brute-force aanvallen door het aantal inlogpogingen te beperken. De malware scanner controleert bestanden, themes en ander plugins op malware, spam en verdachte code.

Related posts
Business & Luxury #MNLK

4 voordelen van een Wordpress website!

1 Mins read
Websites kunnen voor veel mensen erg onduidelijk zijn. Gelukkig zijn er bedrijven die proberen dit een stuk makkelijker te maken voor gebruikers….
Business & Luxury #MNLK

Ondernemer? Checklist voor het maken van een webshop

2 Mins read
Hoe start ik een webshop? Je hebt het besluit genomen: je gaat een eigen webshop beginnen. Misschien ben je een enorm plant…