The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLK

Wat zou je nog graag in je leven willen doen? Maak een bucketlist.

1 Mins read

Wat staat er op jouw bucketlist? Je zou een bucketlist kunnen omschrijven als een opsomming van alle dingen die je nog wilt doen ik je leven, zoals het bereiken van bepaalde doelen, dromen die je graag vervuld zou willen zien en ervaringen die je rijker wilt zijn.

Maak een bucketlist

Ga er gewoon eens voor zitten om een bucketlist te maken. Schrijf op wat je graag nog zou willen doen in je leven. Het kan echt alles zijn, of het nu om iets heel groots of om kleine dingen gaat, dat maakt niet uit. En het kost je misschien een half uur van je tijd. Het opschrijven van je dromen en doelen zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat het realistischer wordt. Je krijgt er een helder hoofd van én het zorgt voor een flinke dosis positieve energie.

Misschien heb je ooit al eens een lijst gemaakt. Wat heb je ervan bereikt? Is alles wat op je lijst staat nog relevant? Zijn er nog bepaalde dingen die aangevuld kunnen worden?

Vragen die je jezelf kunt stellen bij het maken van een bucketlist

Vind je het lastig om een bucketlist te maken? Wellicht helpen onderstaande vragen je een handje op weg.

  • Wat wil je nog graag doen of bereiken voordat je sterft?
  • Is er iets wat je eigenlijk al je hele leven zou willen doen, maar nooit hebt gedaan?
  • Wat zou je willen doen als je al het geld van de wereld zou hebben?
  • Als je vanaf morgen je ideale leven zou kunnen leven, hoe zou je leven er dan uit zien?
  • Welke landen zou je graag nog eens willen bezoeken?
  • Zijn er nog bepaalde mensen die je graag zou willen ontmoeten?
  • Als je kijkt naar belangrijke gebieden in je leven, wat zou je op die punten willen bereiken? Denk dan bijvoorbeeld aan je familie, je gezondheid, je sociale leven en werk.

Bucketlist maken

Schrijf zoveel mogelijk op. Alles wat je opschrijft moet betrekking hebben op de dingen die je graag wilt doen, maar nog niet hebt gedaan. Een bucketlist is heel persoonlijk en voor iedereen anders, maar een mooie manier om alles uit het leven te halen wat er in zit. Dus wat staat er op jouw bucketlist?

Related posts
Mind & Soul #MNLK

Wat staat er bij jou op je bucketlist?

1 Mins read
Tegenwoordig zijn er steeds meer Nederlanders, en zeker jongeren, die een bucketlist hebben. Een bucketlist is een lijst activiteiten en avonturen die…
More #MNLK

9 extreme sporten voor op je bucketlist (?!)

1 Mins read
1. Volcano Boarding Deze sport is zo extreem als de naam al doet vermoeden. Er zijn slechts twee locaties ter wereld waar…