The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Wel of geen lidmaatschap bij een sportschool? De voordelen op een rijtje!

2 Mins read

Je hebt de knoop doorgehakt. Je beweegt veel te weinig en hier wil je echt verandering in brengen. Misschien heb je ook andere doelen voor ogen. Bijvoorbeeld het opbouwen van conditie, sterker worden of nog wat overtollige kilo’s kwijtraken voordat de zomer begint. Wat jouw motivatie ook is, wanneer je besluit om te sporten zijn er heel veel verschillende mogelijkheden. Je kunt thuis aan de slag gaan, in teamverband of natuurlijk naar de sportschool in Nijmegen gaan. Maar waarom zou je een lidmaatschap bij een sportschool nemen? Wat maakt dat veel mensen zo genieten van het sporten in de sportschool? Welke voordelen heeft dit ten opzichte van de andere opties? En is dit ook iets voor jou? Wij hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet en leggen zo uit waarom je juist wel of geen lidmaatschap moet afsluiten.

Spreekwoordelijke ‘stok achter de deur’

Ieder jaar weer beginnen mensen met heel wat goede voornemens. Vaak op het gebied van gezond leven. Bijvoorbeeld meer bewegen, stoppen met rokken of afvallen. Van veel van deze goede voornemens komt vervolgens weer helemaal niets terecht. En dat ieder jaar opnieuw. Herkenbaar? Dan is de kans ook groot dat jouw goede voornemen om meer te gaan bewegen mislukt als je hierbij geen extra hulp krijgt.

Een lidmaatschap op een sportschool is een goede spreekwoordelijke ‘stok achter de deur’. Het leven is al duur genoeg, dus je wilt niet onnodig geld uitgeven aan de sportschool als je hier toch geen gebruik van maakt. Hierdoor blijven er weinig smoesjes meer over om niet te gaan en ben je sneller geneigd om toch lekker aan de slag te gaan.

Dit in tegenstelling wanneer je gewoon alleen wilt beginnen met sporten of thuis aan de slag belooft te gaan. De kans is groot dat je bij een kleine tegenslag dan al snel de handdoek in de ring gooit.

Extra ondersteuning

Sporten moet je leren. Niet iedereen zal direct in staat zijn om de fitnessapparatuur in de sportschool te gebruiken. Wanneer je niet de juiste houding aanneemt of een oefening op de verkeerde manier uitvoert, kan dit zelfs averechts werken. Daarom is het fijn om over extra begeleiding te beschikken. Bij de meeste sportscholen is er altijd wel een vakman aanwezig die jou de kneepjes van het vak kan leren en de nodige tips weet te geven. Als er niemand aanwezig is, is er ook altijd wel een andere sportschoolbezoeker die jou uitleg kan geven. Hierdoor is de kans op het behalen van jouw doelen direct veel groter.

Verschillende apparaten

Wanneer je thuis over een hometrainer of loopband beschikt, dan is dit het enige apparaat waar je gebruik van kunt maken. Fijn om extra te bewegen, maar wel een beetje saai. Bovendien train je zo niet al je spiergroepen. In de sportschool heb je keuze uit talloze verschillende apparaten. Hierdoor komen alle spiergroepen aan bod en geniet je ook van een beetje afwisseling waardoor het leuk blijft om te sporten.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: De beste tips voor het kopen van een fitnessbank

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Fitnessapparatuur of losse gewichten, wat is beter?

3 Mins read
Het is nog volop gespreksvoer in de meeste sportscholen, de eeuwige discussie tussen voorstanders van fitnessapparatuur en losse gewichten. We sporten inmiddels…
More #MNLK

3 verschillende sporttassen voor heren

2 Mins read
Afhankelijk van de activiteit die je van plan bent in de sportschool te doen, zal het zeer waarschijnlijk bepalen welk type sporttas…
Sport & Lifestyle #MNLK

Tips om goed te presteren tijdens je bodybuilding training

2 Mins read
Veel mensen die aan bodybuilding training doen zijn op zoek naar de toename van spierhypertrofie. Het kan echter een tijdje duren om…