More #MNLK

Welk geurtje past bij jou?

2 Mins read

Ben je op zoek naar een nieuw geurtje voor overdag of voor speciale gelegenheden? Het is nog best lastig om een nieuw mannen parfum te vinden. Het aanbod aan mannen parfums blijft toenemen en zie dan nog maar eens jouw nieuwe favoriete geur te vinden. Ben jij het overzicht kwijt? Wij helpen je kiezen met een aantal simpele tips.

Geurtje

Soorten geuren

We kennen drie soorten geuren: eau de parfum, eau de toilette en eau de cologne. Deze groepen onderscheiden zich in intensiteit van de geur en hoe lang de geur blijft hangen. Ook de prijzen verschillen onderling. Eau de parfum is het meest sterk en intens. De geur blijft lang hangen. Heb je je geurtje ’s ochtends opgebracht, dan ruik je deze aan het eind van de dag nog steeds. Dit is een ideale geursoort tijdens een date of voor een avondje uit. Eau de parfum vind je in de hogere prijscategorieën. Eau de toilette is wat minder intens en toch blijft de geur nog best lang aanwezig. Afhankelijk van het merk ruik je eau de toilette een aantal uren. De prijs zit tussen een parfum en eau de cologne in. Eau de toilette is populair voor gebruik overdag. De geur van eau de cologne is soms na een uur al verdwenen. Deze luchtjes zijn wel een stuk goedkoper. Eau de cologne is ideaal als je ’s avonds snel een drankje gaat doen met vrienden. Jouw keuze laat je afhangen van de situatie waarvoor je een geurtje wilt gebruiken en of je juist van intense geuren houdt of van geuren die wat vluchtiger zijn.

Maak kennis met de geurfamilies

Om parfumgeuren van elkaar te onderscheiden worden de geuren ondergebracht in geurfamilies. Als je een parfum wilt kopen, maar niet precies weet wat je lekker vindt ruiken richt je je eerst op de geurfamilies. Heb je ontdekt welke geurfamilie je het meest aanspreekt? Probeer dan verschillende parfums uit die geurfamilie uit. Bloemige geuren ruiken naar, hoe kan het ook anders, bloemen. Er zijn parfums die naar zachte bloemengeuren ruiken en bloemige parfums die wat kruidiger zijn. Deze parfums bevatten vaak een combinatie van bijvoorbeeld wierook en amber met bloemen als gardenia en oranjebloesem. Amberachtige geuren zijn kruidig. Je kan ze herkennen aan de geur van peper, kruidnagel of komijn. Dit wordt vaak gecombineerd met houtachtige geuren zoals patchoeli of zoete geuren van musk, kaneel, vanille of kardemom. Hou je van rokerige, droge geuren, zoals leer of tabak? Geuren uit de familie van houtachtigen spreken je vast aan. Ook eikenmos en amber horen tot deze geurfamilie. Een voorbeeld van een frisse geur is Calvin Klein one. Deze geur is zowel voor mannen als voor vrouwen geschikt. Binnen deze familie vallen geuren die aan zee of regen doen denken. Ook citrusachtige en fruitige geuren vallen in deze categorie. Neem rustig de tijd om een nieuw geurtje te kiezen en maak gebruik van parfum monsters om tot jouw keuze te komen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: