The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Welk internet abonnement heb jij gekozen?

2 Mins read

Een internet abonnement kiezen is tegenwoordig lastiger dan enkele jaren geleden. Er is namelijk erg veel keuze uit verschillende abonnementen en providers. Hoe vind je te midden van dit oerwoud aan internet abonnementen je weg? Net als iedereen wil je natuurlijk een snel, betrouwbaar en voordelig internet abonnement zien af te sluiten. Hoe je dit slim doet, leggen we hieronder aan je uit. Want door goed te vergelijken en slim te kiezen kun je flink besparen op jouw internetabonnement. En dat zonder in te leveren als het aankomt op een betrouwbare, snelle en stabiele internetverbinding!

Besluit wat je belangrijk vindt

De meeste mensen, of het nu om particulieren of ondernemers gaat, stappen over van internetprovider via een vergelijkingssite. Dat levert vaak de beste deal op. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met een provider om je te laten informeren over de lopende acties. Voordat je een online internet abonnement gaat vergelijken, is het verstandig om op papier te zetten wat je wensen zijn. Zo heb je een duidelijk beeld wat je wilt en kun je gemakkelijker geschikte abonnementen zoeken en vergelijken. Stel voor jezelf vast wat de minimale upload- en downloadsnelheid moet zijn, welke extra’s je wilt. Hierbij kun je denken aan eventuele extra mailadressen, meer bandbreedte omdat je veel downloadt, eventueel een combipakket met tv en vaste telefoon erbij. Wanneer je veel downloadt, bijvoorbeeld omdat je regelmatig films streamt, is een minimale snelheid van 50 Mb nodig. Is dit niet het geval en surf je vooral op internet, dan kan er volstaan worden met een snelheid van zo’n 20 Mb.

Sluit een abonnement af en meldt je dan pas af bij de oude provider

Als je een nieuw internet abonnement gaat afsluiten, zorg dan dat je naast je wensen enkele andere zaken op een rijtje hebt. Zorg dat je de einddatum van je huidige provider weet. In principe is het, als je gekozen hebt voor een ander internet abonnement     , slim om eerst je nieuwe abonnement af te sluiten en je daarna pas af te melden bij je huidige provider. Door dit te doen, krijg je enkele dagen extra speling voor de overstap en is de kans dat je een of meer dagen zonder internet komt te zitten een stuk kleiner.

De voordelen van alles-in-één pakketten

Een ander belangrijk punt van aandacht bij het overstappen is dat je het beste kunt kiezen voor een alles-in-één pakketten. Hierbij kun je kiezen voor het combineren van internet met televisie, vaste telefonie en/of mobiele telefonie. Kies je voor een combinatie, dan levert dit vaak een aantrekkelijke korting op de totaalprijs van je abonnement op of andere leuke features, zoals extra bandbreedte (sneller internet), meer belminuten, extra televisiezenders, et cetera. Prettig is verder dat je bij een combipakket maandelijks één overzichtelijke factuur krijgt en zo goed zicht houdt op de kosten die je maakt voor je internet en overige aansluitingen.

Optie om maandelijks over te stappen

Per april 2019 is een nieuwe Telecomwet in werking getreden, die klanten de mogelijkheid geeft om maandelijks over te stappen van internetprovider, tv aanbieder of telefonie. Het opzeggen kan maandelijks per telefoon, zodat je niet onverwachts ineens weer aan een jaarcontract vast zit. Ideaal natuurlijk als er een mooie aanbieding voorbij komt!